Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Älä kastu tai palele töissä! Asiantuntijan neuvot talven pukeutumiseen

MAINOS Artikkelit 03.11.2021

Talvikeleillä on tärkeää pitää itsensä kuivana ja lämpimänä. Kerrospukeutuminen on loistava ratkaisu, koska vaatetusta voi lisätä tai vähentää tarvittaessa läpi päivän, työtehtävien ja sään mukaan.

Haussa toiminnalliset työvaatteet talveen? Ota yhteyttä lähimpään Blåkläder-myyjään >>

Kolmikerrospukeutuminen palvelee talvella

Array

Kylmänä vuodenaikana tehokkain tapa pysyä kuivana ja lämpimänä on 3-kerrospukeutuminen.

Aluskerros siirtää kosteuden pois iholta. Kannattaa valita materiaaliksi kuivana pysyvää merinovillaa tai keinokuitua, ei puuvillaa, joka sitoo kosteutta ja kastuu helposti. Merinovillalla on antibakteerisia ominaisuuksia, minkä vuoksi se on helppo pitää puhtaana ja raikkaana.

Välikerros lämmittää ja eristää. Aluskerroksen päälle puettavat välikerrokset ovat sitä lämpimämpiä, mitä ilmavampia ne ovat. Fleece- ja pilé-puserot ovat tähän hyviä vaihtoehtoja.

Kuorikerros suojelee sateelta, tuulelta ja kylmältä. Tuulen- ja vedenpitävyyden lisäksi päällimmäisen kerroksen tulisi olla hengittävä, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Vaatteen teipatut saumat takaavat täyden vedenpitävyyden.

Kuorikerros kelin mukaan

Blåkläderin työvaatteiden yritysmyyjä Joni Mykkänen kehottaa valitsemaan kuorikerroksen paksuuden lämpötilan mukaan.

”Kymmeneen pakkasasteeseen asti riittää merinovillainen aluskerrasto, fleece-välikerrasto ja päälle tuulen- ja vedenpitävä kuoritakki", kuvailee Mykkänen. Etelä-Suomessa pärjää ohuemmalla kuoritakilla ja aluskerrastoilla vuoden ympäri, pohjoisessa talvitakki voi olla tarpeellinen.

Kuorikerrosta valittaessa kannattaa ottaa tarpeeksi iso koko, jotta muut vaatekerrokset mahtuvat hyvin alle. Eri kerroksien väliin jäävä ilma eristää lämpöä. Lisäksi materiaalin tulee olla hengittävä ja siirtää kosteutta.

”Pahinta on, jos hikoilee ja palelee vuorotellen. Hikoillessa lämpö haihtuu märkien vaatteiden myötä nopeammin”, Mykkänen sanoo.

Ominaisuudet lisäävät mukavuutta

Talvivaatteissa on hyvä olla kiristykset, joiden avulla tuuli tai lumi ei pääse vaatteen sisään.

”Lumilukoista housun lahkeissa tulee paljon kiitosta. Myös hupun kiristettävyys on erittäin pidetty ominaisuus Blåkläderin takeissa”, kertoo Mykkänen.

Talvi- ja kuoritakeissa takin helma on leikkauksiltaan edestä hieman lyhyempi, jotta kädet saa hyvin housujen taskuun eikä helma haittaa liikkumista tai autossa istumista. Takaa pidempi helma suojaa alaselkää kylmältä ja viimalta.

Kuoritakeista 4987 on ollut todella suosittu. Talvitakeista 4870 on vastaava materiaali.”, Mykkänen vinkkaa. Sopivan mallin löytämiseksi hän suosittelee etsimään Blåkläderin lähimmän jälleenmyyjän.

Blåkläderin kuorimateriaalit ovat joustavia, ja siten erityisen mukavia päällä. Blåkläderin kaikilla vaatteilla on elinikäinen saumatakuu.

Valitse työvaatteet työtehtävän mukaan

Mykkänen muistuttaa, että vaate tulee aina valita työn mukaan.

”Kuljetuspuolella voidaan hyppiä sisään ja ulos autosta. Fleece on mukava päällä ja tarpeeksi lämmin pihalla käymiseen. Kevyt kuoritakki on tarvittaessa sopiva lisä, toppahousuja ei tarvitse. Merinovillainen aluskerrasto on hyvä valinta, sillä se päästää ilmaa läpi eikä ole liian kuuma”, Mykkänen kuvailee.

Mykkänen suosittelee myös joustavaa stretch-materiaalia: ”Autossa kevyt ja joustava materiaali on mukavin.”

”Autonkuljettajille hyödyllisiä kitkapohjaisia kenkiä on myös saatavilla. Jos hyppää autosta alas ja alhaalla on jäätä, kitkapohjalle on käyttöä”, Mykkänen vinkkaa.

Vinkit talvivaatteiden valintaan:

1. Valitse juuri sinun työtehtäviisi sopivat vaatteet. Jos et liiku ulkona, kannattaa panostaa lämpimään talvivaatteeseen. Mutta jos teet fyysistä työtä, jossa keho tuottaa lämpöä, valitse mieluummin kuorivaatteet. 

2. Muista kerrospukeutuminen. Merinovillainen aluskerros sopii joka sesonkiin, ja muut kerrokset voi valita sään mukaan.

3. Vaatteen väritys pitää olla oikea. Useissa töissä vaatteiden on hyvä olla huomiovärisiä.

4. Talvivaatteissa koko on valittava huolellisesti. Liian pienet ja puristavat vaatteet eivät lämmitä. Liian suurien vaatteiden sisään taas pääsee kylmä viima. Talvivaatteen on tärkeää olla kuitenkin hieman väljä, jotta sen alle mahtuu pukemaan riittävästi aluskerroksia.

Haussa toiminnalliset työvaatteet talveen? Ota yhteyttä lähimpään Blåkläder-myyjään >>

Vuonna 1959 perustettu Blåkläder on yksi Euroopan suurimmista raskaan sarjan työvaatteiden valmistajista. 

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.