Arjes Impaktor 250 EVO kierrätysmurskauksen takuukoneena

Katso video

Eteläpohjalainen Kone Heikkilä on panostanut kierrätysalan konekantaan, ja Kivisampo Oy:ltä viime syksynä hankittu Arjes Impaktor 250 EVO -kierrätysmurskain on osoittautunut onnistuneeksi investoinniksi.

Marko Heikkilän vuonna 1995 perustama Kone Heikkilä on vuosien mittaan kasvanut luotettavaksi ja monipuoliseksi urakointiyritykseksi, jonka asiakaskuntaan kuuluvat niin konsernitason metsäalan yritykset, pk-yritykset kuin yksityistaloudet. Toiminnan kasvu on ollut tasaisen varmaa, ja Markon lisäksi yritys työllistää viisi henkilöä. Konekantaan kuuluu kaivukoneita, kuorma-autoja, pyöräkuormaimia ja nyt paletti on täydentynyt oman kierrätysmurskaimen kautta.

Tehoa kompaktissa kokoluokassa

Array

Kone Heikkilän toiminta-alueella erityisesti puu- ja metsätalouden sivuvirtojen käsittelylle ilmeni lisätarvetta ja Marko Heikkilä päättikin viime vuonna selvittää murskainten markkinatilannetta.

”Vierailimme Kivisammon järjestämässä Arjes-murskaimen demonäytöksessä, ja esitys oli sen verran vakuuttava, että koitin saada demokoneen saman tien mukaani. Se ei sentään onnistunut, mutta Kivisammon Petri Ihaisen asiantuntevan palvelun ansiosta Arjes Impaktor saapui Myrkkyyn reippaalla aikataululla”, kertoo Marko Heikkilä.

”Arjes soveltuu monipuoliseen toimintaamme mainiosti, sillä kaksiakselinen, repijäperiaatteella toimiva murskain suoriutuu monenlaisesta materiaalista tukkeutumatta ja kokoonsa nähden hyvällä kapasiteetilla. Mitään lastentauteja ei ole 400 käyttötunnin aikana ilmennyt, ja kun pienen etsimisen jälkeen löysimme murskaimeen oikeat, tehtäviimme sopivat terät, sekä asensimme syöttösuppiloon lisälaidat, on urakointi sujunut ongelmitta”, lisää Heikkilä.

Helppo käytettävyys

Kone Heikkilä edustaa monessa mielessä suomalaista perheyhtiötä ja onkin luonnollista, että hyvin usein Arjes-murskaimen toiminnasta vastaa Markon onnistuneen kasvatustyön tulos, toisen polven urakoitsija Iina Heikkilä.

”Arjes on miellyttävän kokoinen ja kauko-ohjauksen sekä jämerän telaston avulla koneen saa helposti juuri oikeaan paikkaan. Syöttämisen parhaan tekniikan oppii nopeasti, säädettävyys on helppoa ja lopputuotteen laatu on vastannut asiakaskuntamme korkeaa vaatimustasoa. Esimerkiksi tässä kohteessa käsittelemme lämpöpuutehtaan lisävirtoja ja palaute on ollut hyvin positiivista.”

”Tarvittaessa Arjes taipuu hyvin myös betonin murskaukseen ja magneetti kerää raudan tehokkaasti pois lopputuotteesta. Voimanlähteenä toimiva 129 kilowatin tehoinen Volvo Penta on puolestaan äänistasoltaan mukavan hiljainen, käyttöön riittävät kohtuullisen matalat kierrokset ja se on myös kulutukseltaan maltillinen”, jatkaa Iina Heikkilä.

Palvelutaso säilyy

Myös asiakkaan puolelta Arjes on saanut varauksettoman hyväksynnän.

”Meidän toimintamme mittakaavassa on olennaisen tärkeää, että alihankkijan työskentelyyn voi luottaa. Kone Heikkilä urakoi meille lämpöpuutuotannon sivuvirtoja ja työn laatu sekä nopeus ovat olleet moitteettomia. Sivuvirtamme ovat puuperäisiä sivutuotteita, mutta Arjeksen jälkeen ne ovat valmiita tuottamaan energiaa lämpökattilassamme”, kertoo Lunawoodin Kaskisen toimipisteen tuotannon esimies Petri Harju.

Kone Heikkilälle hyvä maine asiakaskunnan keskuudessa onkin ensiarvoisen tärkeää.

”Toimimme vastuullisesti sekä luotettavasti, ja Arjes-murskain takaa laadukkuuden säilymisen myös kierrätystehtävissä. Kompakti koko helpottaa murskaimen nopeaa siirtämistä niin kohteissa kuin kohteiden välillä. Tärkeä ominaisuus on myös raportoinnin helppous, ja asiakas saa halutessaan tarkat tiedot murskauksen määrästä omaa käyttöään varten. Kaiken kaikkiaan investointi Arjes-murskaimeen oli meille tietysti iso sijoitus, mutta jo nyt se on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi ja uuden kierrätyskentän käyttöönoton myötä murskaimen merkitys vain korostuu”, päättää Marko Heikkilä.

Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.