Blåkläderin vaatteet palvelevat nosturinkuljettaja Kristiinaa vaativissakin olosuhteissa

MAINOS Artikkelit 30.09.2021

Nosturinkuljettaja Kristiina tekee istumatyötä 42 metrin korkeudessa työmaan yllä. Ammattilaisen laadukkaat työvaatteet ovat turvallisuuden ja mukavuuden tae.

Tutustu Blåkläderin laajaan työvaatteiden valikoimaan >>

Ammattilaisen työtä 42 metrin korkeudessa

Array

Nosturinkuljettaja Kristiina Kokkonen aloittaa työpäivänsä kiipeämällä 42-metrisen torninosturin hyttiin. Parhaimmillaan hän on työskennellyt 107 metriä korkeassa torninosturissa.

Työ vaatii jatkuvaa tarkkaavaisuutta, koska hän liikuttelee painavia ja kookkaita elementtejä. ”Koneeni nostaa 12 000 kiloa”, kertoo Kristiina.

Jotta työ sujuisi turvallisesti, Kristiina tarkastaa nosturin kunnon joka päivä ja tekee myös viikkotarkastuksen. Tehtävässä ei pysty välttämään likaa ja öljytahroja.”Työvaatteet suojaavat kaikelta öljyltä ja rasvalta, mitä tulee vastaan koneiston ohi kiivetessä nosturin hyttiin”, Kristiina kerto. Lujatekoiset työvaatteet kestävät kunnon pesua riittävän korkeissa lämpötiloissa, joissa myös rankemmat tahrat irtoavat.

Tehokkaiden koneiden lisäksi vaatteet ovat oleellinen osa sujuvaa työntekoa. Kristiina luottaa Blåkläderin työvaatteisiin, jotka on luotu ammattilaisten työntekoon.

Näin valitset työvaatteet istumatyöhön

Istumatyötä tekevälle on tärkeää löytää hyvin istuvat, joustavat ja hengittävät työvaatteet. Nosturinkuljettaja Kristiina kiittelee Blåkläderin monipuolista valikoimaa.

”Itse panostan sopivan kokoisiin ja hyvin istuviin työhousuihin.”, Kristiina sanoo. Nosturinkuljettajan työtehtävissä työhousujen tulee joustaa, jotta hyttiin kiipeäminen onnistuu sujuvasti.

Kesän aikana nosturin hytin lämpötilat nousevat huimiin lukemiin, joten vaatteiden hengittävyys on tärkeää. ”Vaikka ilmastointilaite on päällä, hytin lämpötila saattoi kesällä olla jopa 38 astetta”, Kristiina kuvailee.

Blåkläderin laaja valikoima auttaa löytämään itselle parhaiten istuvat, mukavat työvaatteet vartalotyypistä riippumatta. Kokohaitari on suuri, ja housuvalikoimasta löytyy sekä naisille että miehille C- ja D-mitoitusta. C-mitoituksen työhousuissa on normaali lahkeenpituus, D-mitoitus merkitsee lyhyempää lahjetta.

”Turvallisuus on ykkösprioriteetti”

Työmaalla toimitaan turvallisuus edellä. Kristiina hoitaa joka työtehtävän aikatauluista huolimatta rauhallisesti. ”Tässä työssä ei parane hutiloida”, hän toteaa.

Sää voi tuoda omat haasteensa työolosuhteisiin. Tuulen nopeutena 15 metriä sekunnissa on Kristiinalle raja, jonka ylittyessä nostoja ei toteuteta, sillä elementit saattavat alkaa heilumaan. ”Turvallisuus on ykkösprioriteetti”, kertoo Kristiina.

Sää teettää vaatimuksia myös varusteille.

”Jos menee kylmästä lämpimään edestakaisin, vilustuu todella helposti. Siksi vedenkestävyys on tärkeä ominaisuus työvaatteissa, erityisesti työtakissa, koska yläkroppa kastuu nopeimmin.”, Kristiina sanoo.

 • Array
 • Array
 

Eri vaatteiden ominaisuudet luovat toimivan kokonaisuuden

Blåkläderin Tomas Åkerman uskoo, että istumatyössä kolmikerrosperiaatteen mukaiset työvaatteet ovat osuva valinta: ”Työvaatteiden ensimmäinen kerros siirtää mahdollisen kosteuden iholta, toinen kerros pitää lämmön, ja uloin kerros on vedenpitävä huomiovärinen kuoritakki teipatuilla saumoilla. Kokonaisuus palvelee työn vaihtelevia sääolosuhteita, fyysistä kiipeämistä, ja istumatyötä sisätiloissa.”

Kristiinan työhousuissa on 4-suuntainen stretch -materiaali, mikä tekee housuista joustavammat ja mukavat istuessa. Lisäksi housut ovat vahvistettu CORDURA® stretch -materiaalilla kaikkein kulutusalttiimmista kohdista. Vedenkestävän takin huomioväri on sijoitettu näkyville alueille lisäämään turvallisuutta, samoin heijastimet olkapäissä. Huomioväriset highvis-vaatteet ovat nosturinkuljettajallekin tärkeät kuljettaessa työmaan läpi. Paidassa Kristiina suosii hengittävää ja kosteutta siirtävää teknistä materiaalia. 

Tutustu Blåkläderin laajaan työvaatteiden valikoimaan >>

Teksti ja kuvat Neea Ruokonen

Vuonna 1959 perustettu Blåkläder on yksi Euroopan suurimmista raskaan sarjan työvaatteiden valmistajista. 

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.