Kaikki tarvittava vaihtolavakuljetuksiin

Katso video

Tommi Laurinahon luotsaama LCT on määrätietoisesti kehittänyt liiketoimintansa sellaiseksi, että kuljetuskaluston tarvitsija saa yhdestä paikasta kaiken tarvitsemansa täsmälleen tarpeisiin räätälöitynä.

Jo parkanolaisen Laurinaho-Yhtiöt Oy:n markkinointinimi Laurinaho Custom Trailers (LCT) viittaa vahvasti siihen, että kuljetuskalustoa hankkiva yrittäjä saa tarvitsemansa kaluston kokonaisuudessaan tarkasti tarpeeseen räätälöitynä yhdestä paikasta. Myös vaihtolavakuljetuksiin.

”Voimme toimittaa vaihtolava-auton halutunlaisella alustalla. Itse tuomme maahan Unilift-koukkulaitetta, mutta kaikkia muitakin merkkejä saa meidän kauttamme, samoin nostureita. Lavat ja perävaunut teemme itse tarkasti räätälöityinä”, Tommi Laurinaho sanoo.

Arvaamaton maailmantilanne

Array

Tommi Laurinaho kertoo, että maailmalla yli kaksi vuotta jatkuneet poikkeukselliset olot ovat aiheuttaneet melkoisesti päänvaivaa päälirakenne- ja perävaunuvalmistajille.

”Tavallisen rakenneteräksen hinta on kahdessa vuodessa noussut jopa yli kolmikertaiseksi. Ero kulutusteräksen hintaan on kaventunut siinä määrin, että esimerkiksi lavaa ei kannata tavallisesta teräksestä tehdä.”

Vaikka kustannukset ovatkin nousseet, ovat kuljetusyrittäjät Laurinahon mukaan tietoisia siitä, että investointeja ei voi loputtomiin lykätä. Turvallisuustilanteen muutos Euroopassa aiheutti uuden kysynnän hiljentymisen juuri, kun pandemiasta oltiin toipumassa.

”Meillä on silti suhteellisen hyvä työllisyystilanne. Vielä kuitenkin on tuotantokapasiteettia tälle vuodelle. Materiaaliakin on varastossa viiteentoista lavaan. Itse asiassa terästä on jo taas saanut aiempaa paremmin. Hinta vain on ollut haaste”, Laurinaho summaa tilannetta.

Optimointi on tärkeää

Turhien kustannusten välttämiseksi uusi kuljetuskalusto tulisi optimoida aiottuun tehtäväänsä mahdollisimman tarkasti.

”Uutta autoa hankittaessa pitäisi päällirakentajan olla alusta asti hankintaprosessissa mukana. Yhä edelleen teemme usein muutostöitä alustaan, vaikka auto olisi voitu tehdä jo tuotannossa alkujaan oikeanlaisin määrityksin ilman lisähintaa. Siitä koituu vain kustannuksia ja viivytyksiä”, Tommi Laurinaho harmittelee.

Optimointi on tietysti paljon muutakin, kuin vain oikeanlaisen alustan valintaa. LCT:llä yhdistelmän kuormatilat ja perävaunut mitoitetaan tarkasti yhteensopiviksi ja säädökset täyttäviksi. Useista peitto- ja takalaitavaihtoehdoista kuormatiloihin voidaan valita parhaiten sopivat turvalliset ja ergonomiset ratkaisut. Myös materiaalit valitaan optimaalisiksi.

”Teräksisessä lavassa ainut tapa pudottaa omapainoa kestävyydestä tinkimättä on käyttää Hardox 500 TUFF -terästä. Sitä käyttämällä materiaalivahvuutta voidaan pienentää noin millimetrillä tavanomaisiin teräksiin verrattuna. Paino kevenee joitakin satoja kiloja, riippuen tietysti minkälaisesta lavasta on kyse.”

Varaosia verkkokaupasta

LCT on johdonmukaisesti kehittänyt varaosatoimintojaan. Myös tällä saralla varasto on laaja ja monipuolinen jo yksistään siksi, että huollot ja korjaukset kuuluvat oleellisena osana LCT:n palveluvalikoimaan.

”Verkkokauppa on auki kaikkina aikoina, ja sieltä voi tilata tuotteita päällirakenteisiin ja perävaunuihin liittyviä varaosia ja tarvikkeita. Aimon aarteet -osiosta voi tehdä hyviä löytöjä”, Tommi Laurinaho sanoo lopuksi.

Jussi Mikkola
Jussi Mikkola on Konepörssi-lehden toimituspäällikkö, joka on työskennellyt erilaisissa tehtävissä liikenteen ja kuljetusten parissa lähes 30 vuoden ajan. Uusi teknologia kiinnostaa siinä missä perinteet ja alan historiakin.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.