Kevätkaduille Can Am Maveric Trail Base 800 T:n kyydissä.

Katso video

Kevätauringon kuumottaessa Nettikoneen Taukopaikka pääsi testaamaan Can Am:in ensimmäisen 127 senttiä (50 tuumaa) leveän Maveric Trail 800 T traktorimönkijän

Can Am Maveric Trail 800 

Array

todellakin on kapein rinnakkain istuttava malli markkinoilla tähän asti. Kapeuden voi havaita jo ulkoasusta. Lisäksi pyörät näyttävät jykevän ulkokuoren alla pieniltä, joten ensisilmäyksellä laite on melko vaarattoman oloinen katuvarpunen. Ohjaamoon istuttaessa tunnelma alkaa kuitenkin nousta. Kuskin penkki ei ole penkki, vaan urheilullisesti muotoiltu istuin. Kuski kuin kuski saa helposti säädettyä itselleen hyvän ajoasennon. Penkin pituussäätö, ratin korkeudensäätö sekä riittävä jalkatila tarjoavat pitkänhuiskeallekin kuljettajalle mukavat oltavat. Turvavyöt ovat tukevat ja turvalliset. Poikkeuksellisen näyttävä leveä digitaalimittaristo on myös iso plussa. 

Virrat päälle, kone käyntiin ja liikkeelle. Mielikuva harmaasta katuvarpusesta vaihtuu hyvin nopeasti uljaamman siivekkään haukkamaiseen profiiliin. Kuskin takaa nimittäin löytyy 800-kuutioinen V2, 51 hevosvoimainen Rotax-moottori. Käyntiääni on hiljainen, ei kolinaa eikä helinää. Liikkeelle lähdettäessä kaasussa ei ole viivettä, ja uuden teknologian CVT-variaattorivaihteiston toiminta vakuuttaa pehmeydellään. Maveric Trailin esitekin sen tavattaessa kertoo: ”CVT-vaihteiston suuri ilmavirtaus ja elektroninen vetohihnan suojaus auttavat vaihteistoa välittämään Rotax-moottorin väännön myös erittäin vaativissa olosuhteissa.” Eli ei huolta remmiongelmista. 

Varsinainen ajaminen Maveric Traililla on helppoa ja hallittua. Maastoajoa vakauttavat edessä olevat A-kaksoistukivarret, sekä takana TTA-T jousitus. Muutoin ajo sujuu vastaavasti kuin automaattivaihteisella autolla ajaminen. Mäkilähtöavustin ja elektroninen alamäkihidastin lisäävät ajomukavuutta. Luistonesto toimii henkilöautotekniikalla. Ratti on aidon oikea paksukehäinen ratti, ja kaikki hallintalaitteet sähköisesti kytkettävinä käden ulottuvilla. 

Minkälaiseen käyttöön Maveric Trail sitten soveltuu? Lämpimän hytin voi laitteeseen rakentaa, joten nuorison siirtymisiin säistä riippumatta laite on omiaan. Työkäyttöön Maveric sopii normaalin mönkijän tavoin. Kaikki lisälaitteet ja –varusteet sopivat laitteeseen, esimerkiksi puskulevyt lumitöihin. Lavalla voi kuljettaa 136 kg kapasiteetin edestä kuormaa ja vetokyvyksi ilmoitetaan 680 kg. 

OUTLANDER 6X6 450 T

Toinen Nettikoneen Tauokopaikan testaama tuote oli vuodelle 2019 jalostettu uutuus, Outlander 450-malliston kuusipyöräinen versio. Kyseessä on markkinoiden edullisin 6x6 malli, hinta perusvarustelulla jää alle 10.000 euron. Työkäytön ominaisuuksista ei silti ole tingitty. Takalavalle saa kuormaa 159 kg:n verran, vetokyky vahvistetut vetokoukun voimin 907 kg. Kuormalavan sijainti on kuskin istuintasolla, jolloin alhaisempi painopiste tekee tuotteesta entistä vakaamman hallita.

 • Array
 • Array
 
Ohjaus on pituuteen nähden huomattavan ketterä. Tämä kuusipyöräinen versio on kokonaisuudessaan 70 cm pidempi kun 4-pyöräinen versio, mutta kääntösäde pysyy pienenä ahtaissakin paikoissa. Tuote liikkuu möykkyisessä maastossa huomattavasti nelipyöräistä ketterämmin. 

Ojien ylitykset ja terävät nousut eivät aiheuta ongelmia etenemiseen, kuusivetoisuus vahvistaa kuskin selkärankaa, ja haastavakin siirtymäpätkä sujuu mukavasti keinahdellen määränpäähän. 450 kuutioisen kuusipyöräisen version tarkoitus onkin tuoda 6x6 segmenttiä tutummaksi laajemalle yleisölle. Tuote on erinomainen vaihtoehto työkäyttöön metsälle sekä maatiloille, joissa edessä on vaihtelevia maaston paikkoja.

Kirjoittaja & kuvat: Mikko Näppilä.

Video & editointi: Petri Järvinen.

http://petrijarvinen.strikingly.com

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä