Kiinalaiskoneet rynnivät suomalaismetsiin

Green Master -nimellä myytävät pienkuormaimet, pyöräkuormaajat ja nyt myös puunkorjuuseen kehitetyt isäntälinjan metsämallit valloittavat Suomea. Mistä on kyse?

Oulussa pääpaikkaansa pitävä Green Master Oy on toiminut kaksi vuotta ja myynyt tänä aikana pienen kokoluokan pyöräkuormaajia jo yli sata kappaletta. Mallistoon kuuluu seitsemän erilaista kuormaajaa, joiden painoluokat ovat 1,6–6 tonnia.

”Koneiden perustekniikka on hyvin yksinkertaista ja komponentit tunnetuista yrityksistä, joten perushuollot onnistuvat itseltä ja varaosia on hyvin saatavissa. Kaikissa koneissa on Xinchain dieselmoottori vakiona, jonka tilalle asiakas voi esimerkiksi myös halutessaan valita Cumminsin, Kubotan tai Yanmarin koneen”, kertoo Green Masterin toimitusjohtaja Jonne Alakiuttu.

Hänen mukaansa kaikki ovat kuitenkin päätyneet Xinchain moottoriin. Epäilyksen varjoa kuitenkin hälventää tieto siitä, että koneiden valmistaja Qingzhou Huizhong Machinery on toiminut jo 13 vuotta ja toimittanut kalustoa ympäri maailmaa yli miljoona kappaletta. Siis enemmän kuin useimmat traktorivalmistajat – Maailman laajuisesti tehdas myy tuotteitaan yli 30 eri maahan.

”Uuden koneen markkinoille tuominen aiheuttaa aina asiakkaille epäilyä luotettavuudesta ja huoltojen sekä varaosien saatavuudesta. Olemme myyneet koneita kaikenlaisiin eri käyttötarkoituksiin ja meille tullut palaute käyttäjiltä on ollut erittäin hyvä”, Alakiuttu sanoo.

”Koneiden kysyntä lisääntyy koko ajan ja se kertoo siitä, että tuotteeseen ja varaosien saatavuuteen voidaan luottaa. Koneen ylläpitäminen, huoltaminen ja korjaaminen on todella edullista”, hän vakuuttaa. Esimerkiksi Xinchain dieselmoottori maksaa varaosana rahteineen noin 2500 euroa.

Green Masterin varustelut tehdään Oulun ja Porvoon päätoimipaikoissa. Huoltoja tehdään Oulussa ja Porvoossa sekä jälleenmyyjillä; Keminmaan Traktori, E-P:n Kone- ja Tarvike Seinäjoki ja Helsingissä W2M toimipiste.

”Tuotteiden takuun laajuus on asiakkaan itse valittavissa joko varaosatakuu tai täystakuu. Varaosatakuu käsittää takuun aikana rikkoutuneiden varaosien tilalle Green Master Oy toimittaa uuden varaosan. Täystakuu sisältää varaosat ja työt. Takuun edellytyksenä on, että asiakas huolehtii koneen huollot huolto-ohjelman mukaisesti. Koko yrityksemme liikeidea perustuu siihen, että koneen hankinta ja ylläpitäminen tulee olla kustannuksiltaan järkevä.

Metsämalli 320F

Array

”Myydyimmät mallit ovat GM250 sekä kiinteistöhuollon sekä pienyritysten suosikki GM320, josta ensiesittelyssä meillä oli FinnMetko-näyttelyssä uusi metsämalli 320F. Peruskoneena siinä on runko-ohjattu pyöräkuormaaja, jonka kokonaispaino on 3020 kg ja nostoteho 1200 kg.

Moottori on 2,5-litrainen Stage 3 -tason 36,8 kW/54 hv diesel.

”Kun tähän pakettiin lisätään virolaisvalmisteiset Farman nosturi ja koura sekä kantavuudeltaan 6000 kg oleva metsäkärry, niin paketin veroton hinta on 39 000 euroa. Hintaan kuuluvat pyöräkoneen puomisto sekä pitkäpohjainen kauha ja niiden vaihtoteline eli telakka, jonka avulla vaihto kuormaustavasta toiseen käy tunnissa vain muutaman pultin irrotuksella ja hydrauliletkujen kiinnityksellä” Tämä paketti on vain yksi vaihtoehto, koneen muokkaamiselle on vain mielikuvitusrajana ja lisälaite valmistajia lukuisia, Jonne Alakiuttu kertoo.

Nosturissa on Farman tukkikoura, jonka tilalle voi halutessaan kiinnittää esimerkiksi pienen harvesteripään, jolloin paketti sopii hyvin myös ensiharvennushakkuisiin. Kone voidaan varustaa metsärenkailla, jolloin ajonopeus on maksimissaan 35 km/h tai teloilla, jolloin ajonopeus on 15 km/h. Renkaita on useita eri leveyksiä ja pinta vaihtoehtoja samoin kuin teloja, joiden leveys räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan esim. leveys 23cm – 100cm. Telat ovat saatavilla joko kumi- tai metallilapuilla sekä telarungot voidaan muokata asiakkaan haluamiksi. Kaikki pyöräkonemallimme voidaan varustaa teiloilla ja erikokoisilla puutavara nostureilla.

Kiinnostus ainakin FinnMetkossa tuotteeseen oli kova.

Asiakkaan tilatessa metsämallin kone räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Metsämallin toimitus on noin kuukauden tilauksesta.

”Jos asiakas tilaa koneen eri moottorilla tai haluamallaan värillä, on toimitusaika tuolloin noin kolme kuukautta. Pyrimme kuitenkin pitämään varastossa kaikkia malleja. Pyöräkoneissa toimitusaika on lyhyt.”

Koneen ollessa Suomessa asiakas saa työkoneensa käyttöön yleensä viikon sisällä riippuen, miten konetta varustellaan. Asiakkaiden yleisimmät lisälaite ja varustelu tarpeet ovat; Ikkunoiden tummennus, rekisteröinti, valo- ja majakkapaketit, trukkipiikit, lumiaura sekä eri rengasvaihtoehdot.

Kuva & teksti: Vesa Jääskeläinen

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä