Kuljetusliikkeen kalusto kulkee täysin uusiutuvilla polttoaineilla - ja siitä on neljä kiistatonta hyötyä

MAINOS Artikkelit 27.01.2022

Kuljetusliike A2B luottaa paikallisesti tuotettuun biokaasuun. Ekologisuuden lisäksi uusiutuvilla polttoaineilla on liiketoiminnallisia etuja.

Kuljetusliike A2B on yksi Suomen ainoita yrityksiä, joka ei käytä lainkaan bensa- tai dieselkäyttöisiä autoja. Ekologisuus on ollut yritykselle itsestäänselvyys alusta asti: firman kuljettajat ovat ajaneet jo yli 10 vuotta kalustolla, joka toimii täysin uusiutuvilla polttoaineilla.

"Kiinnostus tällaisiin kuljetuksiin on kasvussa. Valitsimme biokaasun, sillä haluamme tukea paikallista tuotantoa ja ympäristöystävällisyyttä kaikessa tekemisessämme. Biokaasun ansiosta kuljetuksemme ovat lähes hiilineutraaleja", toimitusjohtaja Tero Kakko sanoo.

Kuljetusliike on ekologisen autoilun edelläkävijä. Yrityksellä on käytössään 55 eri kokoista paketti- ja kuorma-autoa sekä kaksi sähköavusteista polkupyörää kuljetuksia varten. Kaikki autot kulkevat paikallisesti tuotetulla, jätteistä tehdyllä biokaasulla sekä tuuli- ja vesivoimalla tuotetulla sähköllä.

A2B tekee jakeluja, pikakuljetuksia ja kotiinkuljetuksia. Yritys on erikoistunut myös esimerkiksi elintarvikkeiden kylmäkuljetuksiin.

Kaasulla kestävästi ympäri Suomen

Array

A2B kuljettaa paketteja, rullakkoja ja lavoja sekä yrityksiin että kotioville. Yritys tekee toimituksia pääkaupunkiseudun ja sen ympäristökuntien lisäksi Lahteen, Tampereelle ja Turkuun asti.

Toisin kuin sähköautot, kaasuautot voivat taittaa pitkiäkin etäisyyksiä simahtamatta kesken kaiken. Kaasun tankkaaminenkaan ei ole ongelma, sillä Suomessa on tällä hetkellä yli 60 paineistettua kaasua jakelevaa tankkausasemaa, joista 36 on Gasumin ylläpitämiä. A2B:n kuskit tankkaavat pakettiautoja noin kerran päivässä, pitkillä ajoilla tarpeen mukaan parikin kertaa.

Yrityksen kasvu on nostanut tehokkuutta ja reitit optimoidaan huolellisesti. Valitsemalla ekologisen polttoaineen yritys voi kuljettaa puhtaasti.

"Vuoden 2020 ekokuljetuksilla säästimme hiilidioksidipäästöjä lähes puoli miljoonaa kiloa verrattuna siihen, jos käyttäisimme dieseliä polttoaineena. Tämä vastaa noin 96 maailmanympäriajoa dieselkäyttöisellä autolla", Kakko kertoo.

Edullisuus, ekologisuus ja erottautuminen kilpailijoista vakuuttivat

Kakko listaa asiat, joiden takia biokaasukäyttöisten kulkupelien hankinta kannattaa.

1. Biokaasun käyttö on edullista

Bensiinin ja dieselin hinnat ovat nousseet viime aikoina reilusti ja niiden litrahinnat vaihtelevat jopa päivittäin. Biokaasu on esimerkiksi dieseliin verrattuna edullista ja sen hinta on pysynyt vakaana.

"Olemme todella tyytyväisiä siihen, miten kaasun hinta on kehittynyt. Monet muut yritykset ovat joutuneet lisäämään esimerkiksi polttoainelisän laskutukseensa, mutta me olemme säästyneet ylimääräisiltä kustannuksilta", Kakko sanoo.

2. Kaasuautojen hankintatuki kannustaa kaasuautoiluun

Vuoden 2022 alusta alkaen myös pakettiauton kokoisten kaasuautojen hankintaan voi hakea tukea Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Aiemmin tukea on annettu vain raskaammille kuorma-automalleille.

"Tämä on mielestäni upeaa. Tukemalla kaasuautoilua sekä käyttämällä ekologisia polttoaineita pystymme hidastamaan ilmastonmuutosta ja saamme lähipäästöjä laskettu, Kakko sanoo.

A2B:n kalustoon kuuluvat muun muassa Ivecon Daily-pakettiautot, joille hankintatukea voi hakea.

"Parasta Ivecon autoissa on tietenkin se, että niissä voidaan käyttää biokaasua ja ajaa siten ilmastoystävällisesti ja ilman ihmisille vaarallisia lähipäästöjä. On hienoa, että kaasutoimisia paketti- ja kuorma-autoja on ylipäätään Suomessa saatavilla", Kakko sanoo. "Ivecon Dailyt sopivat mielestämme hyvin kuljetuskäyttöön ja olemme olleet niihin erittäin tyytyväisiä", hän lisää.

3. Uusiutuvat polttoaineet ovat ympäristöystävällisiä

Biokaasu on uusiutuva liikenteen polttoaine ja helppo tapa vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Gasumin Suomessa tuottamalle liikennebiokaasulle on myönnetty ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki.

Biokaasun tuotantoon liittyy keskeisesti kiertotalous, sillä biokaasua tuotetaan muun muassa kotitalouksien ja yritysten biojätteistä sekä jätevesistä. Kiertotaloudessa toisen jäte on toisen raaka-ainetta. Kaasuautoilu tarjoaa siis käytännössä mahdollisuuden ajaa meidän omista jätteistämme tuotetulla polttoaineella. Biokaasun suosiminen onkin monella tapaa taloudellisesti ja ekologisesti järkevää.

"Tarjoamme asiakkaillemme vuosiraportin, jossa kerrotaan, paljonko he ovat vähentäneet päästöjään käyttämällä palveluitamme. Raportissa huomioidaan asiakaskohtaisesti ajetut kilometrit ja yrityksen kuljetuksista syntyneet hiilidioksidisäästöt", Kakko sanoo.

4. Ekologisuus tuo kilpailuetua yritykselle

A2B korostaa kaikessa toiminnassaan ekologisuutta. Se on asia, joka voi erottaa yrityksen muista. Kakon mukaan kestävä vaihtoehto antaa markkinoilla kilpailuedun eikä se ole enää kallis valinta kuten kymmenen vuotta sitten.

"Kertomalla avoimesti yrityksen ympäristöteoista voi innostaa muitakin mukaan ilmastoystävällisyyteen. Käyttämällä paikallisesti tuotettua biokaasua edistää lisäksi Suomen kiertotalouden kehittymistä ja tukee paikallista biokaasun tuotantoa", Kakko sanoo.

Lue lisää ekologisesta logistiikasta Gasumin verkkosivuilta >>

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.