Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Kuormat peittoon turvallisesti ja vaivattomasti

Avonaisissa kuormatiloissa kuljetettavat kuormat on hyvin usein peitettävä. Peittämisellä voidaan hoitaa kuorman varmistaminen, ja toisaalta kuorma voidaan suojata peitteellä.

Änsgården System Ab Ruotsin Lindesbergistä on vuodesta 2008 alkaen valmistanut vaivattomasti ja turvallisesti käytettäviä peiteratkaisuita kuljetuskalustoon. Avonaisen kuormatilan peittäminen voi olla tarpeen useasta syystä. Kuljetettava kuorma saattaa olla altis ajoviimalle ja pöllytä tai jopa karata kokonaan kyydistä, jollei sitä peitteellä varmisteta. Kuormana voi olla tuotetta, joka ei saa likaantua tai kastua, joten se on suojattava säältä.

Joskus kuorma on hyvä suojata myös ulkopuolisten katseilta. Ylhäältä avonainen kuormatila olisi usein viisasta peittää polttoainetalouden nimissä myös tyhjänä ajettaessa, jotta ilmanvastusta saataisiin vähäisemmäksi. 

Parempaa työturvallisuutta 

Array

Kuormatilan peittäminen irrallisilla pressuilla tai verkoilla on joissakin tilanteissa aivan toimiva ratkaisu, mutta vaikkapa vaihtolavakuljetuksissa kuorman peittäminen voi toistua päivän aikana monta kertaa ja usein se edellyttää irtopeitettä käytettäessä kuorman päälle kiipeämistä, mikä ei ole turvallista.  

Peter Selander törmäsi kuorman peittämisen haasteeseen vuonna 2005, kun hänen isänsä omistama kuljetusliike Ängsgården Åkeri Ab aloitti teollisuuden kierrätysmateriaalikuljetukset. Melko pian Selander huomasi, että kierrätysmateriaalikuormien peittäminen oli paitsi välttämätöntä myös hankalaa ja osin vaarallistakin puuhaa. Aikaakin siinä kului paljon. 

Vuonna 2008 Selander aloitti oman peitteitten valmistuksen, ja perusti Ängsgården System Ab:n. Vuonna 2011 hän lopetti kuljettajana perheen kuljetusliikkeessä ja keskittyi kokonaan peiteratkaisuiden valmistamiseen, kehittämiseen ja myyntiin. Tuolloin yhtiöön oli jo ehditty palkata ensimmäinen työntekijäkin. 

Tänään Ängsgården System Ab työllistää 10 työntekijää, ja erilaisia peitemateriaaleja käytetään noin 30 000 neliömetriä vuodessa. Työntekijöiden saatavuutta yhtiössä on varmistettu aktiivisella yhteistyöllä koulujen kanssa. Selanderin perheen lapset ovat vahvasti mukana yrityksen toiminnassa, ja osallistuvat tuotteitten valmistamiseen. 

”Vaimo on sentään toisen työnantajan palveluksessa, joten kaikki ei ole yhden kortin varassa”, Peter Selander sanoo nauraen. Selvästikin kortit on pelattu oikein, sillä kysyntää tuotteille riittää. 

”Vähän aikaa sitten hankimme viereisellä tontilla myyntiin tulleen kiinteistön, johon saimme lisätilaa tuotannolle. Se tuli tarpeeseen, sillä ostimme eläköityvältä saman alan yrittäjältä hänen yrityksensä liiketoiminnan, koneet ja varaston. Kaupassa saimme täydennystä omaan tuotevalikoimaan”, hän kertoo. 

Tuotteet 

Ängsgården Systemin tuotevalikoima on laaja. Kaikki tuotteet liittyvät kuitenkin kuorman tai tavaran suojaamiseen joko kone- tai lihasvoimalla. Tuotteet ovat joko omaa valmistetta tai muiden valmistajien edustuksia.  

HyCover on peittoratkaisu, joka on tarkoitettu käytettäväksi vaihtolavojen kanssa. Usein HyCoveria käytetään kierrätysmateriaalikuljetuksissa, jolloin peitemateriaalina käytetään tiheäsilmäistä verkkoa. HyCover on kiinteästi asennettu autoon tai perävaunuun. Mekanismi nostaa peiterullan niin korkealle, että kuljettaja kykenee vetämään peitteen korkeankin lavan päälle. Kun peiterulla lasketaan jälleen alas, peite kiristyy kuorman päälle. Peitteen rullauksessa käytetään lähes poikkeuksetta sähkömoottoria.  

Hydrauliikalla toimiva DoubleCover puolestaan asennetaan kuormatilaan. Kaksiosaisen peite avautuu kääntymällä kuormatilan kummallekin sivulle. Peitemateriaalina voi olla verkko tai umpinainen pressu. 

PullCover on kiinteästi kuormatilaan asennettava käsikäyttöinen peiteratkaisu. Se voidaan toteuttaa verkolla tai pressulla. Peite vedetään kuormatilan edessä olevalta rullalta käsivoimin kuorman päälle. Peite tukeutuu lavan laitoihin päätyputkellaan. PullCover sopii esimerkiksi sora-autoon hyvin. 

Perinteinen rullapeite kuuluu myös Ängsgårdenin valikoimaan. Alumiininen rullausputki pitää painon aisoissa, ja kulmavaihteellisella rullauslaitteella peitteen saa auki maasta käsin.  

Ängsgården System valmistaa peitteitä erilaisista materiaaleista mitä moninaisimpiin käyttötarkoituksiin. Irralliset kuormapeitteet kuuluvat tuotantoon vakio- ja erikoiskokoisina. LiteCover on edullinen ja kevyt apuväline niiden käyttöön. Verkkoja ja pressuja valmistetaan myös tilanjakajiksi sekä suojaseiniksi esimerkiksi teollisuuteen ja maatalouden tarpeisiin. 

Automaattipeitteestä lisäkorvaus 

Peter Selanderin mukaan peiteratkaisujen kysyntä on koko ajan kasvussa. Erityisesti konevoimalla toimivat niin sanotut automaattipeitteet ovat kysyttyjä. 

”Ruotsissa osa kuljetusten ostajista voi edellyttää automaattipeittoa. Jotkut myös maksavat kuljetuksesta hieman korkeamman hinnan, jos automaattipeitteet ovat käytössä. Halutaan, ettei vahinkoja ja tapaturmia tapahdu”, hän sanoo päätteeksi. 

Jussi Mikkola
Jussi Mikkola on Konepörssi-lehden toimituspäällikkö, joka on työskennellyt erilaisissa tehtävissä liikenteen ja kuljetusten parissa lähes 30 vuoden ajan. Uusi teknologia kiinnostaa siinä missä perinteet ja alan historiakin.
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.