Kuvilla ja videoilla kauppaat nopeammin ja paremmalla hinnalla

Katso video
Vinkit 29.05.2018

Hyvin kuvien ottaminen koneen myynti-ilmoitukseen ei ole vaikeaa, jos vähän keskittyy ja näkee asian eteen vaivaa.

Nykyään useimmat älypuhelimet ottavat niin laadukkaita kuvia ja videoita, ettei pokkariin tai järkkäriin satsaaminen kannata. Kuvat ja video on myös nopea ladata Nettikoneen ilmoitukseen suoraan puhelimesta.

Perusasioita ovat kuvan ja ennen kaikkea kohteen hyvä valoisuus, eli kohde näkyy hyvin, sekä tarkkuus. Epätarkka kuva ei tarjoa informaatiota, eikä luo myyntikohteesta saati sen tarjoajasta laadukasta tunnetta. Kolmas tärkeä seikka on se, että kamera on suorassa. Vahingossa vinossa olevat kuvat luovat fiiliksen huonosta työn tekemisen kulttuurista, joka ei ole omiaan rakentamaan luottamusta myyjän ja ostajan välille.

Kesällä kuvien ottaminen on selvästi helpompaa kuin talvella, jolloin Etelä-Suomessa on todella vähän aikaa riittävästi luonnonvaloa tarjoalla, Pohjois-Suomessa ei ollenkaan. Monet autoliikkeet ovat ratkaisseet ongelman rakentamalla sisätiloihin kuvauspaikan, jossa on aina lampuilla tasainen valo. Siinäkin on omat haasteensa varsinkin sisätiloihin kuvaamisen osalta, mutta se on toinen tarina.

Konekaupassa kohteet ovat usein niin isoja, ettei myyntiliikkeiden tilat riitä vaihtoautokaupan tapaisten kuvauspaikkojen rakentamiseen. Näin kuvat otetaan usein ulkona siinä paikassa, jossa kone odottaa ostajaa. Pieni vaivannäkö tässäkin auttaa parempaan lopputulokseen.

Laaja kattaus laadukkaita kuvia nopeasti

Array
Kone kannattaa aina siirtää sellaiseen paikkaan, ettei mikään toinen kone tai muu elementti ole ihan kiinni kohteessa. Näin kuvattava kohde erottuu paremmin ja kuvien ottaminen eri suunnista helpottuu. Kesällä kuvaamista ja yksityiskohtien näkymistä helpottaa varjo, talvella jalusta, joka mahdollistaa jopa hyvin pimeissä olosuhteissa riittävän valoisan ja tarkan kuvan. Huom! Kuva pitää ottaa jalustalla ollessa ajastimella, jolloin sormi ei osu kameraan kuvaushetkellä, eikä aiheuta epätarkkuutta kuvaan. Talvea varten kannattaa satsata jalustaan.

Moni ostaja katselee ilmoitusta pitkän matkan päästä ja mitä kattavampi kuvakavalkadi on tarjolla sitä paremmalla mielellä kohdetta tutkii, koska ei tarvitse arvuutella kuntoa ja ominaisuuksia. Nettikoneen myynti-ilmoituksiin voi liittää jopa 24 kuvaa.

Ulkokuvat kannattaa ottaa joka suunnasta, joka tarkoittaa kuvaamista suoraan edestä ja takaa sekä molemmilta sivuilta. Lisäinformaatiota ja -tunnelmaa tarjoaa, jos kuvaa myös jokaisesta kulmasta. Näin ilmoituksen ensimmäiseksi kuvaksi saa otoksen, joka kertoo paljon eli näyttää koneen sekä edestä että sivulta.

Seuraavaksi vuoroon ulkopuoliset varusteet ja ominaisuuden. Eikä pidä unohtaa mahdollisia virheitä. Ostaja arvostaa, jos myyjä kertoo kohteen kunnosta mahdollisimman rehellisesti. Näin vältytään tilanteilta, joissa ostajan käämi palaa, kun 500 kilometrin ajomatka palkitaan salatun virheen paljastumisella. Myrskymielellä on harvoin ilo tehdä kauppaa, jolloin myyjä saa ns. pitää “tunkkinsa”.

Lopuksi vuoroon sisätilat. Ulkokuvien tapaan on tärkeää ottaa sekä laajoja että yksityiskohtaisia otoksia. Kun vähintään 15 laadukasta ja erilaista kuvaa on valmiina, on syytä siirtyä videoon.

 • Array
 • Array
 

Video mahdollistaa etäostamisen

Videon avulla ostajaehdokas pääsee liki livenä paikalle eli video lisää rutkasti etäostamisen mahdollisuuksia ja laskee pettymyksien todennäköisyyksiä. Videoesittelyyn kannattaa satsata, sillä se ei ole vaikeaa, kun tietää muutaman perusasian.

Videokuvaamiseen pätee samat asiat kuin valokuvien ottamiseen. Kamera suorassa ja kohde valoisa sekä tarkkaa.

Paras ja selkein myynti-ilmoituksen video on sellainen, jossa käydään koko kone kerralla läpi. Näin yksi video riittää, eikä katsojalle tule sellainen olo, että jotain halutaan peitellä. Kameran heiluminen ei haittaa, jos välillä pysähtyy ja rauhoittaa tilanteen.

Kuvatessa on fiksua kertoa videolle tietojaan ja ajatuksiaan kohteesta. Se luo tunnelman asiantuntevasta myyjästä ja auttaa ostajaehdokasta päätöksenteossa.

Aloita suoraan edestä ja liiku rauhallisesti välillä pysähtyen kohteen ympäri. Sitten näytä videolla kohteen ulkopuoliset erikoisominaisuudet, myyntivaltit ja mahdolliset virheet. Kerro mitä näet ja mitä mieltä kohteesta olet.

Lopuksi kuvaa kohteen sisätilat. Liikuta kamerakännykkää rauhallisesti ja näytä kaikki mahdollinen. Se luo kuvan asiantuntevasta myyjästä, joka haluaa palvella parhaalla mahdollisella tavalla ostajaehdokkaita.

Katso esimerkki myyntivideosta:

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä