Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Legovolvosta tuli totta

Katso video

Volvo Construction Equipment jatkaa kokeilujaan tulevaisuuden konemaailmassa.

Nyt Volvo Construction Equipment esittelee autonomisen Volvo LX03 -pienkuormaajan, joka on rakennettu Lego Groupin kanssa aiemmin kehitetyn pienoismallin mukaiseksi. Vaikka kone ei nyt sarjatuotannossa olekaan, uskovat Volvon insinöörit sen antavan arvokkaita näkymiä tulevaisuuteen. Tälläkin Tähtien Sodan menopeliä muistuttavalla konstruktiolla viedään eteenpäin tekoälyä sekä autonomisten koneiden kehitystä.

”Meidän tehtävämme on johdattaa maarakennuskoneita kohti älykkäämpiä ratkaisuja, joilla on vaikutusta koko maailman mittakaavassa. Yhdessä Lego Groupin kanssa koettelemme sekä tekniikan että mielikuvituksen rajoja. Tuloksena on nyt jotain sellaista, mitä ennen ei ole nähty”, sanoo Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg.

Yhteistyöprojekti Volvon ja Legon välillä alkoi, kun markkinoille tuotiin sekä molempien yhtiöiden insinöörien että etevän lapsiryhmän suunnittelema 42081 LEGO® Technic Concept Wheel Loader ZEUX. Sen pohjalta rakennettiin sitten Volvo LX03.

”Yhtöillämme on ollut erittäin menestyksekäs, vuosia kestänyt yhteistyö. Sen tuloksena on syntynyt monia Lego Technic -malleja. Nyt on ensimmäinen kerta kun Lego-malli muuntuu oikeaksi koneeksi. Sen takia tämä onkin varsin ainutlaatuinen projekti”, sanoo Legon tuotepäällikkö Niels Henrik Horsted.

LX03:n suunnitteluun ja toteutukseen on osallistunut insinöörejä, ohjelmoijia ja muita työntekijöitä niin Ruotsin Eskilstunasta kuin Saksan Konzista. Kyseessä on viiden tonnin painoinen pyöräkuormaaja, jonka kokoa voidaan tuotannossa helposti kasvattaa tai pienentää muutamalla muutoksella. Voimansiirtolinja on sama kuin täyssähkökäyttöisessä, jo markkinoilla olevassa pyöräkuormaajassa L25. Volvo lupaa noin kahdeksan tunnin työskentelyn yhdellä latauksella.

Koneen sanotaan omaavan tekoälyä, jonka avulla se tekee päätöksiä reaaliajassa ja kommunikoi myös ihmisten kanssa. Kone voidaan ohjelmoida työmaan mukaan esimerkiksi vaarallisiin töihin. Kyseessä on siis jälleen yksi hieno kokeilu Volvolta. Monet suupielet saattavat tätä lukiessa taittua ylöspäin, mutta jonain päivänä tämäntyyppiset koneet voivat olla sinunkin työmaallasi.

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.