Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Rudus Oy:n luottokoneena Nordberg C150 -murskausvaunu

Maxpossa Kivisampo Oy:n osastolla esitelty Nordberg C150 -murskausvaunu siirtyi messuilta suoraan tositoimiin ja Konepörssi vieraili Rudus Oy:n Espoon Kulmakorven toimipisteessä kyselemässä Nordbergin käyttökokemuksista.

Rudus Oy:n Espoon Kulmakorven toimipiste sijaitsee logistisesti loistavien yhteyksien varrella Ykköstien tuntumassa alle kymmenen kilometriä Kehä III:lta. Kulmakorven alue on Espoon kaupungin omistuksessa ja murskausurakoinnin hoitava Rudus vastaa myös kiviaineksen eteenpäin myynnistä yrityksille ja yksityisille asiakkaille. Hyvälaatuisesta ja kaikentyyppiseen rakentamiseen soveltuvasta kiviaineksesta tunnettu Kulmakorven alue kannattaa hyödyntää optimaalisesti ja uusi Nordberg C150 -murskain täydentääkin Ruduksen nelivaihemurskaa tehokkaalla tavalla.

Nordberg tuo lisäkapasiteettia

Array

Rudus Oy:llä oli jo aikaisemmin runsaasti käyttökokemusta Nordberg C125 -murskausvaunuista, joten siirtyminen C150:n käyttöön oli luonnollinen askel.

”Meille oleellisia ominaisuuksia ovat liikuteltavuus ja päivittäisten sekä vähän suurempienkin huoltojen suorittaminen vaivatta ja turvallisesti, ja nämä ominaisuudet ovat olleet jo aikaisemmissa C125-vaunuissamme kunnossa. Käyttämämme C125:t ovat muutenkin olleet erittäin luotettavia ja tehokkaita, joten C150:n hankinnan tultua mahdolliseksi oli ostopäätös Metsolta helppo suorittaa” kertoo Ruduksen työpäällikkö Kimmo Leppikangas.

”Toimitimme C150:n Kivisammolle, joka rakensi kokonaisuuden reippaalla tahdilla valmiiksi toiveidemme mukaisesti. Kivisampo toimitti myös 60 kuution lisäsyöttimen, minkä ansiosta kiviauton kuorman pystyy kippaamaan syöttimeen ilman odottelua.

Murskaimessa on 200 kilowatin sähkömoottori, McQuaid-iskuvasara ja 1 600 millimetrin kuljetinhihna. Kokonaistyöpaino koneella on enimmillään 145 tonnia. Lisäksi C150:n siirtäminen kohteesta toiseen onnistuu vain kahdessa osassa, mikä on taloudellisesti hyvin järkevää”, Leppikangas lisää.

Vastannut odotuksiin

C150-murskausvaunu otettiin Kulmakorvessa käyttöön toukokuussa ja jättiläinen on hoitanut hommansa odotetun tyylikkäästi.

”Kivisampo oli hoitanut kokonaisuuden kerralla kuntoon ja esimerkiksi usein aikaa vievät sähköasennukset olivat täysin käyttövalmiita. Oikeiden säätöjen kohdalleen saaminen sujui helposti ja erityiskiitosta käyttäjiltä on saanut looginen ohjausjärjestelmä, jota käytetään yleensä kannettavalla tietokoneella. Olemme luonnollisesti seuranneet uutuuskoneen käyttäytymistä tarkoin ja mitään hälyttävää ei esimerkiksi taloudellisuudessa tai kulutusosien tarpeessa ole ilmennyt”, kertoo Ruduksen Kulmakorven työmaapäällikkö Juha Pukarinen.

”Kaikessa huomaa Kivisammon kokemuksen isojen kokonaisuuksien valmistamisessa, sillä yrityksessä selvästi tiedetään, miten murskain tulee varustella juuri meidän käyttötarpeemme huomioiden”, jatkaa Pukarinen.

Pitkä elinkaari tiedossa

Nordberg C150 -murskausvaunu on taloudellisesti merkittävä investointi, joten on luonnollista, että murskaimelle on luvassa vuosien ja valtavien kiviainestonnimäärien urakointi.

”Olemme kaavailleet C150:lle jopa noin 20 vuoden käyttöaikaa, mikä on laatutuotteen ja Kivisammon hyvien jälkimarkkinointipalvelujen ansiosta hyvinkin realistinen tavoite. C150 on jo nyt osoittautunut kokoluokan ja tehokkuuden suhteen hyvin kustannustehokkaaksi yksiköksi, mikä on tämänhetkiset alan merkittävät kustannusten nousut huomioon ottaen hyvin tärkeää. Haasteellisesta tilanteesta huolimatta Rudus on investoinut kiviainestuotannon kasvuun hyvin voimakkaasti esimerkiksi TerraWisen kiviainesliiketoiminnan ostamisen kautta. Onkin luonnollista, että myös tuotannon konekantaan tullaan panostamaan ja hyvä yhteistyö Kivisammon kanssa tulee varmasti jatkumaan useiden uusien projektien myötä”, Leppikangas päättää.

Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.