Trapper-traktorimönkijä - mukavasti maastossa ja turvallisesti tieliikenteessä

Katso video

Traktorimönkijöiden käyttö tieliikenteessä on kasvattanut suosiotaan heinäkuussa voimaan tulleen uudistetun tieliikennelain myötä.

Tätä nykyä 60 km/h kulkevaa traktorimönkijää (ajoneuvoluokka T3B) voi kuljettaa moottoritiellä jopa 15-vuotias nuori suoritettuaan mopoautokortin. ”Tällä hetkellä käytännössä kaikki tieliikennekäyttöön hankittavat mönkijät ovat traktorimönkijöitä”, kertoo Trapperin maahantuonnista vastaavan Mönkijä TrailParkin Mika Henttonen.

Kyseinen uudistus vaatii tietysti muutoksia myös valmistajien puolelta. Nettikoneen Taukopaikan testaama 500 kuutioinen Trapper T3B –traktorimönkijä on oiva esimerkki tästä. Trapper itsessään on suomalainen merkki. Tuote valmistetaan Kiinassa, mutta sen tuotekehitys ja laadunvalvonta ovat Suomessa. Trapperin maahantuonnista vastaa Lempäälässä toimiva Mönkijä TrailPark Oy, ja sen myynti- ja huoltoverkosto palvelee kattavasti koko Suomen alueella.

Suomen monimuotoiset olosuhteet huomioitu

Array

Tätä taustaa vasten tuotekehitystä on päästy tekemään hyvin joustavasti vastaamaan Suomen monimuotoisia olosuhteita, mukaanlukien infrastruktuuri, ilmasto ja lainsäädäntö. Varsinaiseen mönkijän alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, maatalouteen ja kevyisiin metsätöihin Trapperkin on varusteltu kiitettävästi. Keulalla on tehokas sähkötoiminen vinssi. Takaa löytyy tukevasti asennettu vetokuula, jonka avulla pystyy vetämään maastossa esim. tukkikäryllä rankakuormaa. Renkaissa on pitävä ja rouhea kuviointi, joka auttaa maastossa liikkumista huomattavasti. Maavaraa Trapperilla on lähes 30 cm, eli kantojen ja juurakoiden yli mennään niin että heilahtaa, alustaa vaurioittamatta.

Turvallisuutta ei ole unohdettu

Tieliikennekäytössä Trapper pääsee oikeuksiinsa. Ajo-ominaisuudet ovat nimittäin erittäin kohdillaan. Ensinnäkin kaikki hallintalaitteet ovat selkeät. Luotettava sähköstartti, niin ikään sähköisesti napista kytkettävä neliveto, sekä tasauspyörästön lukko ovat helppokäyttöiset ja nopeat hallita. Vaihteisto on portaaton automaattinen variaattorivetoinen CVT. Vaihteenvalitsin tarjoaa kaksi nopeutta eteen, vapaan ja pakin (L,H,N,R). Tämän myötä Trapper kiihtyykin nätisti ja nopeasti 60 km/h maksiminopeuteen. Sähköinen nopeudenrajoitin pitää huolen kiihtymisen loppumisesta siihen. Tuote ei maksiminopeudessakaan keinu eikä heilu, vaan optimaalinen, tieliikenteeseen suunniteltu jousitus pitää laitteen vakaana ja luo turvallisuuden tunnetta. ”Kallistuksenvakaajaa myöten Trapper on juurkin suunniteltu Suomen markkinoille, turvalliseen tieliikenteeseen”, vahvistaa Mönkijä TrailPark Oy:n Mika Henttonen.

 • Array
 • Array
 

Asenteella on väliä

Traktorimönkijällä tieliikenteessä ajaminen ei kuitenkaan ole aivan leikin asia, vaikka tuote onkin kunnossa. 60 km/h tieliikennenopeus vaatii turvallista ajokäyttäytymistä; turvavälien pitämistä ja ympäristön huomioimista. Kun kuskin asenne on kunnossa, niin on mukava yhtyä Nettikoneen Taukopaikan testiryhmän kollektiivseeen mielipiteeseen Trapperilla ajamisesta tieliikenteessä. Se määrittyi päivän päätteeksi nuorisolais-terminologiseen muotoon: ”helppoa ja kivaa”.

Teksti ja kuvat: Mikko Näppilä

Video ja editointi: Petri Järvinen

http://petrijarvinen.strikingly.com/

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä