Yanmarin pyöräalustaisten kaivinkoneiden valtteja ovat ketteryys ja hinta-laatusuhde

Katso video

KH-Koneet aloitti Yanmarin pyöräalustaisten Yanmarin kaivinkoneiden myynnin syksyllä 2017. Vauhti on ollut kova, sillä koneita on myyty jo kymmenen ja kauppa käy kiihtyvällä tahdilla.

KH-Koneiden Petri Haverisen vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä, kun tiedustelee tärkeimpiä myyntivaltteja Yanmarin uusiin Saksassa valmistettuihin pyörillä kulkeviin ympäripyöriviin kaivinkoneisiin.

- Ketterä, hinta-laatusuhde ja hyvä jälkimarkkinointi.

Klaukkalasta ponnistava ja nykyään myös Tampereella, Turussa, Oulussa, Vaasassa, Joensuussa ja Mikkelissä toimipisteen omaava KH-Koneet aloitti Yanmarin pyöräalustaisten Yanmarin kaivinkoneiden myynnin syksyllä 2017. Vauhti on ollut kova, sillä koneita on myyty jo kymmenen ja kauppa käy kiihtyvällä tahdilla.

Yanmarin mallistossa on kolme pyörillä kulkevaa kaivinkonetta 8000-12500 tonnin painoluokkaan. Pienin on B75W, keskimmäinen on B95W ja isoin on B110W.

- B75W on 8000 tonnin kokoluokassa markkinoiden ainoa kone, joka on nelipyöräohjattu ja nopeasti kulkeva. Kone kulkee 36 kilometriä tunnissa. Nelipyöräohjaus tuo ketteryyttä ja on tosi tärkeä elementti kun tehdään töitä kaupungeissa katujen välissä. Kone pyörähtää todella pienessä tilassa ympäri, Petri Haverinen kertoo.

 • Array
 • Array
 

Työmaalta toiselle ajamalla, ei lavetilla

Array

Ajonopeus on valttia, kun kone paiskii hommia samaan aikaan monella työmaalla. Kuski pääsee nopeasti siirtymään paikasta toiseen, eikä hommaan tarvita lavettia.

- Kiitosta voi myös antaa malliston moottoreilla, joissa kaikissa on riittävä teho eli 75-120 hevosvoimaan, Haverinen jatkaa.

Yanmarin pyörintäsäde 360 astetta, kun jo hieman muodista pois olevissa traktorikaivureissa se on 180 astetta. Kaivinkone varustellaan laajasti eli mukaan ruksitaan tosi paljon lisävarusteita. Yksi varusteista on selvä ykkönen.

- Rototilt on joka koneessa mukana. Sen myötä saadaan kiinni vasaraa, kouraa ja lukematon määrä muita lisälaitteita, joilla kone varustellaan. Varusteet nostavat hintaa reilusti, peruskoneen lisäksi saattaa mukana on 30 000-50 000 eurolla lisäkilkkeitä.

Nettikoneen tutustumisen kohteena olleesta B75W:stä löytyi lisävarusteinen kahvaohjaus, jonka Rototilt mahdollistaa.

- Joystickeista voit käyttää kahvaa, kallistaa ja pyörittää, ja samalla niillä voi myös ohjata konetta. Proporullilla pyöritys, kallistus ja ohjaus eli ei tarvitse käyttää jalkoja ollenkaan ajamiseen, koneen liikkuttamiseen ja kauhan käyttämiseen. Monet haluavat tämän ominaisuuden, joka tarkoittaa, että liki puoleen koneista valitaan tämä niin sanottu pyöräajo.

Yanmarin tekniikasta nousee esille laaja kattaus ominaisuuksia.

- Laadukkuus, Saksassa tehty, jämerä ja laadukkailla komponenteilla tehty - akselit, lukot, kaikki luukut sekä saranat ovat jämeriä ja vahvasti tehty. Lisäksi tulevat helppokäyttöisyys ja toimintojen selkeys, KH-Koneiden Petri Haverinen summaa.

Teksti, kuvat & video: Antti Liinpää

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä