Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Bobcat MT 100 – pienissä töissä

Kuten Konepörssin Bobcat Demo Days artikkelissa jo kerrottiin, että tela-alustainen Bobcat MT100 tulee Euroopan markkinoille myöhemmin tänä vuonna.

Se myöhemmin on nyt. Bobcat MT100 on minikuormaaja, jonka avulla voidaan tehdä monia aiemmin lihasvoimilla tehtyjä töitä. Minimissään alle metrin leveys (904 mm) sallii vaikka kapeista ovista sisään ajon. Koneen saa myös leveämmillä teloilla, jolloin 1 045 millimetrin kokonaisleveys antaa paremman vakauden työskentelyyn. Saatavilla olevat telaleveydet ovat 180 ja 250 millimetriä.

”Uudella kompaktilla minikuormaajalla kuljettaja voi työskennellä mitä ahtaimmissa sokkeloissa. Se sopii paikkoihin, mihin monella muulla koneella ei ole asiaa. Vaikka MT100 on pieni, sitä ei ole syytä aliarvioida. Sillä voi siivota vaikkapa murskaimien kuljettimien alustoja niin louhoksilla kuin jätteenkäsittelyssä. Sillä voi myös kaivaa, tehdä kaapeliojia ym. Monet erilaiset työt onnistuvat, sillä kaikki oikeankokoiset Bobcat-lisälaitteet on sovitettavissa myös MT100-mallin Bob-Tach-pikakiinnitykseen”, kertoo Bobcat-kuormaajien tuotepäällikkö John Chattaway.

Kone painaa 1 538 kilogrammaa ja sille luvataan 460 kilogramman jatkuva työkuorma. Kaatokuorma on 1 314 kilogrammaa. Maksimi nostokorkeus on 2 057 millimetriä. Erikoisuutena on siirrettävä vastapaino, joka vakiona sijaitsee koneen edessä. Näin saavutetaan mahdollisimman hyvä pito teloille. Kun paino siirretään koneen taakse, kasvaa nostovoima 485 kilogrammaan ja kaatokuormakin kohenee ollen 1 387 kilogrammaa.

Moottorina on Kubota (D902-E4B-BC-1), joka antaa 18,5 kilowatin tehon. Lisähydrauliikan tuotto on 41 litraa minuutissa ja hydrostaattinen voimansiirto takaa 6,6 ja 4,7 kilometrin tuntinopeudet. Ensimainittu eteenpäin ajossa ja jälkimmäinen peruutettaessa. Maastokelpoisuutta kohentaa reilu 205 millimetrin maavara.

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.