Engconilta uusi tärylevy

Engcon lanseeraa nyt uudistetun tärylevyn 12–26 tonnin kaivukoneisiin.

Engcon PC6000-uutuus lisää työn tehokkuutta sekä vähentää henkilövahinkojen riskiä, ja on jälleen yksi uusi askel Engconin pyrkimyksessä muuntaa kaivukone työlaitealustaksi. PC6000-tärylevy on sovitettu käytettäväksi kallistuvan kauhanpyörittäjän alapuolella, mikä lisää kaivukoneen tehokkuutta ja vähentää henkilövahinkojen riskiä.  

 

Maan tiivistämiseen käytetään yhä useammin kaivukoneeseen kytkettyä tärylevyä. Näin voidaan vähentää työmaalla tarvittavien koneiden ja työlaitteiden määrää ja parantaa turvallisuutta. Kenenkään ei tarvitse enää olla kaivannossa, joka voi sortua tärinän vaikutuksesta. Maan tiivistämiseen ei myöskään tarvitse enää käyttää käsikäyttöisiä maantiivistäjiä, joita pitäisi nostaa ketjuilla tai nostovöillä. Tämä lisää huomattavasti turvallisuutta työmailla. Sen on Engconin sydäntä lähellä oleva tavoite. Lisäksi käyttömahdollisuudet laajenevat, sillä tärylevyä voi pyörittää ja kallistaa niin, että se seuraa tarkasti alustaa. 

 

”Lisäämme kaivukoneiden joustavuutta nyt entisestään, sillä kuljettaja voi kallistaa ja pyörittää tärylevyä. Näin maata voi tiivistää esimerkiksi luiskien ja kaivojen ympäriltä ilman, että konetta tarvitsee jatkuvasti siirrellä. Kaivukone pystyy nyt myös suorittamaan entistä moninaisimpia töitä”, kertoo uuden tärylevyn suunnittelija ja projektipäällikkö Johan Johansson Engconilta. 

 

Aikaa ja rahaa säästyy sekä turvallisuus lisääntyy  

Array

Aivan kuten Engconin muissakin hydraulisissa työlaitteissa, myös uudessa PC6000-tärylevyssä on vakiovarusteena automaattinen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmä. Tämä on jälleen yksi uusi askel Engconin tavoitteessa kehittää automaattisella pikakiinnikejärjestelmällä varustettuja työlaitteita.

”EC-Oilin avulla hydrauliikka kytkeytyy automaattisesti, minkä ansiosta kuljettaja säästää aikaa ja rahaa sekä lisää turvallisuuttaan, sillä hänen ei enää tarvitse poistua ohjaamosta kytkemään käsin hankalia ja likaisia liittimiä. Sateisella, kylmällä tai lumisella säällä tämä parantaa olennaisesti myös mukavuutta”, jatkaa Johan Johansson.

 

Kaivukoneissa käytettävän Engcon PC6000 -tärylevyn etuja: 

 • Automaattinen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmä vakiovarusteena, minkä ansiosta kuljettaja voi kytkeä tärylevyn ja sen hydrauliikan ohjaamosta poistumatta. 
 • Pieni virtaus riittää, joten PC6000-tärylevyä voi käyttää kallistuvan kauhanpyörittäjän lisähydrauliikan kautta. 
 • Käyttämällä tärylevyä yhdessä kallistuvan kauhanpyörittäjän kanssa päästään laajemmin käsiksi eri kohteisiin ja voidaan suorittaa helpommin useampia erilaisia töitä. 
 • Kaivannoissa työskentely vähenee. Se alentaa henkilövahinkojen riskiä, jos tärinä aiheuttaa kaivannon seinämän sortumisen.

   

 • Käsikäyttöisten maantiivistimien riskialttiit nostot, joiden yhteydessä tärylevy voisi pudota tai osua henkilöihin tai esineisiin, jäävät pois. 
 • Vähemmän letkuja, jotka voivat mennä rikki tai kulua. Vuotolinjaa ei tarvita. 
 • Ruuvikiinnitteinen sovituslevy mahdollistaa kiinnikejärjestelmän helpon vaihdon. 

Uutuuden sarjatuotanto on suunnitelmissa aloittaa syksyllä 2022.

Engcon PC6000-tärylevy

Leveys: 720 mm
Korkeus ilman kiinnikettä: 508 mm
Pituus:   1 065 mm
Paino ilman kiinnikettä:   560 kg
Tiivistyspinta-ala: 0,44 m²
Tiivistysvoima: 60 kN
Hydrauliikan tuoton tarve:  min. 55 l/min
Hydrauliikan paine:  maks. 220 bar
Paluulinjan paine: maks. 20 bar
Esa Suominen
Esa Suominen on Konepörssi-lehden toimittaja. Hänellä on pitkä kokemus työkoneiden parissa, sekä kyltymätön kiinnostus kaikkeen pörisevään. Vapaa-ajatkin kuluvat teeman mukaisesti; moottoripyöräillen, -veneillen ja mönkijällä puita metsästä ajellen mitä nyt kaivukoneen hytistä ulos ehtii. Autotkin ovat Esan sydäntä lähellä siinä missä monien muidenkin suomalaismiesten. Pakettiautojen koeajot sopivat näin miehen toimenkuvaan erinomaisesti.

Comments

OK
 • It's worth register!

  Swipe and you know why
 • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

 • Your favorite list will be synced in all your devices.

 • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.