Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Hitachin uudet keskisarjalaiset

Hitachi on tuonut kesällä markkinoille runsaasti uusia 7-sarjan kaivukoneita.

Hitachin uutuuksia ovat ZX130-7 (13,5–15,8 t/74 kW), ZX135US-7 (14,1–16,3 t/74 kW), ZX160-7 (17,7–19 t/101,3 kW), ZX180-7 (18,9–20.5 t/101,3 kW), ZX210-7 (21,9–23,9 t/128,4 kW), ZX225US-7 (24,8–29,1 t/128,4 kW) ja ZX225USR-7 (24,8–25,8 t/128,4 kW).

Uusien keskikokoisten mallien luvataan tarjoavan omistajille ja kuljettajille aivan uusia ominaisuuksia. Stage V -päästömääräykset täyttävät mallit mahdollistavat Suomen maahantuojan Rotatorin lupausten mukaan entistä paremman tuottavuuden pienemmillä kokonaiskuluilla.

ZX130-7 ja ZX135US-7

Array

Pienimmissä nyt esitellyissä kaivukoneissa ZX130-7 ja ZX135US-7 on neljäsylinterinen Toyotan dieselmoottori ja valmistajan mukaan jopa yhdeksän prosenttia pienempi polttoaineenkulutus kuin aikaisemmissa malleissa. Tämä merkittävä etu on saavutettu käyttämällä Hitachin kehittämää HIOS V -hydrauliikkajärjestelmää. Uusien mallien elinkaarikustannukset ovat nekin Rotatorin mukaan pienemmät uuden Stage V -päästömääräykset täyttävän moottorin ansiosta.

Päästötaso saavutetaan ilman ureajärjestelmää (SCR). Taloudellisempaan ajotapaan kannustaa myös näyttöpaneelista löytyvä ECO-mittari. Lisälaitteiden vaihtoa on helpottamassa tukijärjestelmä, jota kuljettaja voi käyttää näyttöpaneelin kautta. Järjestelmään on mahdollista syöttää kunkin käytettävän työlaitteen asetukset, jolloin laitteiden vaihdot sujuvat helposti ja kone on monikäyttöisempi.

”Työympäristö kaikissa on suunniteltu täysin uudelleen täyttämään vaativankin kuljettajan toiveet. Erittäin tilava ja laadukas ohjaamo tarjoaa markkinoiden hiljaisimmat melutasot ja kuljettajaan kohdistuvat tärinät. Ohjaamon kulkuaukko on 150 millimetriä leveämpi ja jalkatilaa on kasvatettu. Koneen hallintaa on kehitetty edelleen uudistamalla ohjaamoergonomiaa ja suunnittelemalla painikkeet sekä katkaisijat siten, että ne ovat helposti kuljettajan ulottuvilla”, kehaisee Rotatorin tiedote.

”Sivukonsolit liikkuvat istuimen mukana, jolloin myös käsinojien asetetut asennot säilyvät ja painikkeet ovat helposti saavutettavissa. Pidemmille kuljettajille on saatu lisätilaa pään yläpuolelle ja jalkatilaan. Aerial Angle -kamerajärjestelmä antaa kuljettajalle 270 asteen lintuperspektiivinäkymän koneen ympäristöstä. Kuljettajalla on mahdollista valita näyttöpaneeliin näkyville kuudesta kuva-asettelusta. Uudet led-valot ja uudistunut, suuremmalla pyyhkäisyalalla oleva etuikkunanpyyhkijä edesauttavat näkyvyyttä. Uusien ominaisuuksien ansiosta kuljettajat voivat toimia suuremmalla varmuudella haasteellisissakin olosuhteissa”, luvataan myös maahantuojan taholta.

Hitachi ZX130-7- ja ZX135US-7-mallit on tiedotteen mukaan suunniteltu ja rakennettu kestämään. Molemmat mallit ovat läpikäyneet ankarat testit Hitachin testauslaitoksella Japanissa. Komponentteja on uudistettu laajalti tavoitteena entistä luotettavammat koneet. Myös alavaunun kulutusosien kestävyyttä on kehitetty entisestään. Koneen helpompi huollettavuus ja puhtaanapito auttavat lyhentämään koneen seisonta-aikoja. Esimerkiksi ZX135US-7-mallin suurempi lauhduttimien suoja tarjoaa helpomman pääsyn lauhduttimien suojaverkolle ja ilmansuodattimelle.

ZX160-7 ja ZX180-7

 Näille 17–18 tonnin malleille luvataan myös alentunutta polttoaineenkulutusta seitsemän prosentin verran. Ohjaamosta löytyvät edellä jo mainitut piirteet kuten ECO-taloudellisuusmittari, kahdeksan tuuman LCD-näyttö sekä Aerial Angel -kamerajärjestelmä.

Molempiin malleihin on saatavilla perus- tai taittopuomi. ZX180-7 on saatavilla pitkällä alavaunulla (vakiona Suomeen tilattavissa koneissa) tai kapealla alavaunulla (LCN). ZX180-7-mallin lyhentynyt kääntöympyrä mahdollistaa paremman työskentelyn ahtaissa tiloissa ja lisälaitteiden vaihto tapahtuu helposti näyttöpaneelin välityksellä.

Molemmissa malleissa on moottorina neljäsylinterinen Yanmar-diesel ja Stage V -tasolle päästään käyttämällä toimintoja DOC+CSF+SCR eli partikkelisuodatinta ei ole.

ZX210-7, ZX225US-7 ja ZX225USR-7

Nämä nyt esitellyt järeimmät, 21–25 tonnia painavat mallit on Rotatorin mukaan suunniteltu täyttämään korkeimmatkin laatuvaatimukset. Valmistajan lupaama, jopa 11 prosenttia pienempi polttoaineenkulutus on mahdollistettu Hitachin kehittämän TRIAS III -hydrauliikkajärjestelmän avulla. Se mahdollistaa myös tehokkaamman työskentelyn polttoainekustannuksien pysyessä maltillisena.

”Koneet on mahdollista varustaa perus- tai taittopuomilla. Alavaunuvaihtoehtoja on joko pitkä (LC) tai kapea (LCN) Suomeen tilattavat koneet on vakiovarusteisena varusteltu LC-alustalla”, kerrotaan Rotatorilta.

ZX225US-7- ja ZX225USR-7-mallien ohjaamon ovi on 150 millimetriä aikaisempaa leveämpi ja kuljettajalla on enemmän jalkatilaa käytössä. Ohjaamosta löytyvät näissäkin kaikki edellä mainitut piirteet eli nyt esitellyssä mallistossa on kaikissa koneissa yhteneväiset hallintalaitteet.

Suuremmat huoltoluukut ZX210-7-mallissa ja suodattimien uudelleenjärjestely sekä suuremmat askelmat ja moottorinsuoja ZX225US-7- ja ZX225USR-7-malleissa helpottavat pääsyä päivittäisiin huoltokohteisiin. Hitachi-jälkipalvelutarjonta auttaa omistajaa kalustonhallinnassa.

Kalustonhallinta

Hitachin runsas jälkimarkkinointipalvelujen tarjonta auttaa omistajaa kalustonhallinnassa. Etäseurantajärjestelmä lähettää GPRS- tai satelliittijärjestelmien avulla tietoa koneen tilasta Global e-service-, Owner’s site- ja ConSite-palveluihin. Lisäksi ConSite-palvelu kerää koneen käyttötiedot kuukausittaiselle sähköpostiraportille. ConSite Pocket -mobiilisovelluksen avulla omistaja saa myös tiedon koneen mahdollisista hälytyksistä.

Uuden mallisarjan koneissa on myös anturit, jotka seuraavat moottori- ja hydrauliikkaöljyjen laatuja 24/7. Öljysensorit tunnistavat heikentyneen öljynlaadun ja lähettävät tiedon Global e-Service -palveluun.

”Tämän innovatiivisen ominaisuuden ansiosta asiakkailla on suurempi mahdollisuus välttää kalliit vauriot ja koneiden korjauksesta johtuvat seisonta-ajat”, sanotaan Rotatorilta.

“Uudet Zaxis-7-keskikokoiset kaivukoneet on suunniteltu täyttämään kuljettajien ja omistajien näkemykset”, kertoo Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n kaivukoneiden tuotepäällikkö Wilbert Blom.

“Esittelemme ylpeinä uudet mallit asiakkaillemme ja uskomme niiden tehostavan heidän liiketoimintaansa. Ei vain koneiden, vaan myös niihin liittyvien lisäpalveluiden ja osaavien ihmisten avulla.”

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.