Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
JCB pyörii ja kurottaa Kalajoella - Article - Nettikone

JCB pyörii ja kurottaa Kalajoella

Visuri & Paavolalle Suomen ensimmäinen JCB-ympäripyörivä kurottaja.

Visuri & Paavola on Kalajoella toimiva koneurakoinnin yritys, joka työllistää vakituisesti noin 15 henkilöä satama-alueen sekä sahatoiminnan materiaalinkäsittelyssä ja tien- sekä kiinteistönhuollon parissa. Yritys on aina ollut tunnettu korkeasta työn laadusta sekä voimakkaasta panostuksesta huippuluokan konekantaan. Hyvä esimerkki yrityksen edelläkävijämäisestä toiminnasta on uusi, Suomen ensimmäinen ympäripyörivä JCB Hydraload 5.5-2.1R -kurottaja.

Visuri & Paavolan historia juontaa vuoten 1985, jolloin Timo Visuri aloitti koneurakoinnin toiminimellä. Visurin vävy Marko Paavola liittyi mukaan toimintaan pysyvästi vuonna 1997 ja neljän vuoden kuluttua nykyinen Visuri & Paavola Oy näki päivänvalon. Urakointi aloitettiin maltillisella konekannalla, mutta tasaisen kasvun kautta yrityksellä on nykyään noin 25 raskasta työkonetta rivissään. Monipuoliseen konevalikoimaan kuuluu trukkeja, kurottajia, pyöräkuormaimia, traktoreita ja pienkoneita. Suurta osaa koneita yhdistää keltamusta väritys, sillä Visuri & Paavola on aina luottanut JCB:n laadukkaisiin tuotteisiin.

Kokonaispalvelu ratkaisee

Array

Visuri & Paavolan toimitusjohtaja Marko Paavola on aina kiinnittänyt koneinvestoinneissa huomiota paljon muuhunkin kuin hankintahintaan. ”Luonnollisesti koneen laatu, lisävarustelumahdollisuudet ja soveltuvuus työtehtäviimme on oleellisen tärkeää, mutta tärkeää on myös palvelun laatu, luotettavuus ja jälkimarkkinointipalvelujen toimivuus. Olemme käyneet kauppaa Mateko Oy:n Harri Leppälän kanssa jo vuosikausien ajan ja Harrin kanssa toimiessamme voimme olla varmoja asioiden hoitumisesta kaikissa tilanteissa, myös ongelmatapausten aikana. Yleensä yksi puhelu Harrille riittää ja rattaat lähtevät pyörimään”, kertoo Paavola.

JCB takaa tehokkaan urakoinnin

Visuri & Paavolan työtehtävät ovat vaativia ja aikataulujen pitävyys on oleellisen tärkeää esimerkiksi satamaurakoinnissa. ”Koneiden luotettavuuden sekä tehokkuuden tulee olla huipputasoa, ja lisäksi lisälaitevalikoima sekä säädettävyys ovat merkittäviä tekijöitä. JCB:n brittiläinen laatu valikoitui yrityksen vakioksi jo sen alkumetreillä, eikä hyvää ole ollut syytä vaihtaa. Kuuntelemme erittäin tarkasti myös kuljettajiemme kommentteja ja heidän viihtyvyytensä ohjaamoissa on rankoissa urakoissa ensisijaisen tärkeää”, korostaa Paavola.

Pyörivä kurottaja lisää palveluvalikoimaa

Idea ympäripyörivän kurottajan hankkimisesta syntyi parisen vuotta sitten, kun Paavola kiinnitti huomiota pyörivyyden tuomiin hyötyihin. ”Kävin koeajamassa alan tarjontaa maassamme, mutta yksikään kone ei täysin miellyttänyt. Kuin sattumalta JCB julkaisi oman ympäripyörivänsä näihin aikoihin, ja Hydraloadin ominaisuudet sekä tekniikan suorituskyky osuivat kohdalleen. Luotto JCB:n osaamiseen on vuosien mittaan kasvanut sen verran korkeaksi, että Harri laittoi uutuuden tilaukseen jo loppuvuodesta 2019.”

”Korona vesitti jo sovitun tehdasvierailun koeajoineen, mutta jälkikäteen voi sanoa, että hyvää kannatti odottaa. Matekolle Pirkkalaan Hydraload-kurottaja saapui alkukeväästä ja kotiin Kalajoelle kone pääsi huhtikuun puolessa välissä. Arvokkaasta sijoituksesta täytyy luonnollisesti saada irti mahdollisimman suuri hyöty ja varustelimme kurottajan henkilökorilla, vinssillä, tavarannostokorilla sekä trukkipiikeillä. Hydraload tulee työskentelemään lähinnä rakennustyömailla sekä erilaisissa palvelutehtävissä, ja tällä hetkellä meillä on käynnissä perusteellinen koulutus uutuuskoneeseen. Näin varmistamme turvallisuuden ja tehokkuuden kurottajan siirtyessä tositoimiin”, Paavola lisää.

Kalajoki vahvassa kasvussa

Kalajoella vieraillessa ei voi olla huomaamatta laaja-alaisia voimakkaita investointeja ja kaikessa näkyy reipas tekemisen meininki. ”Suurin osa työtehtävistämme on Kalajokilaakson alueella, ja Kalajoen satama sekä Junnikkalan saha ovat merkittäviä työllistäjiämme. Satamassa käsittelemme niin bulkkia, puuta kuin projektituotteita ja Junnikalassa hoidamme kaikki trukkitehtävät Kalmar-kalustollamme. Kalajoen hiekkasärkkien matkailutoiminta työllistää meitä puolestaan rakennustoimintansa kautta ja olemme voimakkaasti mukana Kalajoen seudun kehityksessä. Seuraamme alan vaatimuksia tarkoin ja JCB:n kalusto takaa pysymisemme kehityksen kärjessä tulevinakin vuosina”, päättää Paavola.

Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?