Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kolmossarjalaisen korvaava Doosan DX85R-7

Doosanin uusittu mini-/midikaivukoneperhe täydentyy mallilla DX85R-7

Uutuusmalli korvaa vanhan kolmossarjalaisen DX85R-3:n. Kyseessä ei ole aivan kaikkein lyhytperäisin konemalli, vaan Doosan puhuukin rajoitetusta peränylityksestä. Eli liikutaan lyhyt- ja normiperäisten välimaastossa.

Rakenteellisia muutoksia edelliseen mallisarjaan verrattuna on tehty. Muun muassa ylävaunun konstruktiota on vahvistettu ja tyvitaiton rakennetta on muutettu. Pitempi-iskuinen sylinteri sallii nyt 60 asteen kääntökulman molempiin suuntiin.

Doosan käyttää kokoluokissa 2–10 tonnia samaa Doosanin valmistamaa D24-dieselmoottoria, joka on Stage V -yhteensopiva (DOC+DPF). Uudessa mallissa DX85R-7 teholukema on 48,5 kilowattia, kun se aiemmin oli 44 kilowattia. Doosanin tiedotteen mukaan entistä alhaisimmilla kierroksilla saadaan yhdeksän prosenttia suurempi vääntömomentti kuin aiemmin.

Partikkelisuodattimen puhdistus tapahtuu 5 000 tunnin välein, mikä on 25 prosenttia pidempi kuin edellisessä mallisarjassa. Voimansiirto antaa nopeusalueet 2,9 ja 4,8 kilometriä tunnissa.

Doosanin mukaan uusi 2,25 metriä leveä ohjaamo on ergonomialtaan parempi kuin edeltäjänsä. Koneen korkeus ohjaamon kattoon on 2,6 metriä. Ovessa on huomattavan paljon lasipintaa, joten näkyvyys vasemmalle on ensiluokkainen. Ohjaamon rakenteissa on nyt neljä led-valoa.

Myös ilmastointi-/lämmityslaitteen tehoa on kasvatettu ja suuttimien lukumäärää lisätty. Myös ilmakanavien kokoa on suurennettu. Lasinpyyhkimen pinta-alaa on kasvatettu, mikä antaa sadekelillä paremman näkyvyyden monttuun.

Näyttöpaneeli on kahdeksan tuuman kokoinen ja sen kautta hallitaan myös ilmastointia/lämmitystä sekä DAB-radiota. Edelleen näyttöön välittyy peruutuskameran kuva. Hydrauliikan tuotto on säädettävissä 10-portaisesti kierrettävän rullan avulla ja lukemat näkyvät näytöllä.

Istuin on ilmajousitettu ja varustettu lämmityksellä. Mukavuusvarusteiksi voisi luetella aurinkolasien kotelon, usb-pistokkeen sekä taittuvat jalkapolkimet. Peruutuskamera on siis vakiona ja lisävarusteena voi hankkia 360 asteen näkymät tarjoilevan järjestelmän.

Parempi stabiliteetti

Array

Hallintaventtiili (MCV=main control valve) on sekin uusittu. Doosanin mukaan se vähentää painehäviöitä jopa 40 prosenttia, kun vertailukohtana on edellinen malli DX85-3. Näin koneen käytön taloudellisuus paranee. Venttiilistön paikkaa on myös muutettu siten, että huolto pääsee siihen helpommin käsiksi. Uusi sijoitus on Doosanin mukaan myös parantanut näkyvyyttä ohjaamosta.

Puomin tyven rakennettakin on muutettu. Se on siirtynyt 100 millimetriä eteenpäin ja 50 ylöspäin. Näin saavutetaan muun muassa parempi vaakason ulottuvuus. Doosan kertoo tiedotteessaan myös, että nostovoimaa ja koneen stabiliteettiakin on kohennettu muun muassa vahvistamalla alavaunun rakennetta ja kasvattamalla peränylitystä. Vastapaino on nyt valuterästä, uudelleen muotoiltu ja painaa 1 450 kilogrammaa. Puskulevy nousee aiempaa ylemmäs ja se myös kaivaa hieman syvemmältä kuin aiemmin.

Doosan DX85R-7 varustetaan jo tehtaalla DoosanCONNECT-etähallintajärjestelmällä.

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.