Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kone- ja Kuljetus Leinonen urakoi sukupolvesta toiseen

Kone- ja Kuljetus Leinonen on Ruovedellä toimiva yritys, joka palvelee alueen asiakaskuntaa esimerkiksi vesistö- ja maarakennusurakoinnissa, kuljetustehtävissä sekä jäteasemapalveluissa.

Kone- ja Kuljetus Leinonen työllistää lähes kymmenen henkilöä, ja vaativien työtehtävien monipuolisuus asettaa luonnollisesti myös yhtiön konekannalle korkean vaatimustason. Tälle talvelle yritys hankki Aweko Ky:ltä auraustöiden laadukkuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi Drivex KS2750-BM siipilumikauhan kelluvilla siivillä.

Veljekset Pekka ja Ossi Leinonen perustivat 1950-luvulla Ruovedellä yhtiön, joka palveli lähinnä alueen runsasta sahateollisuutta alihankinnan kautta. Tämän jälkeen Leinosen sukupolvet ovat lähes 70 vuoden aikana urakoineet Ruovedellä mittaamattoman määrän kilometrejä sekä työtunteja.  Vuodesta 1995 yrittäjänä aloittaneen Pekan pojan Sakun kanssa mukana yrityksessä on nykyään myös vahvasti kolmannen polven yrittäjä Leevi. Leinosen yrittäjänimen jatkuvuus Ruovedellä näyttää haastattelutilanteen perusteella edelleen turvatulta, sillä niin iloisesti Leevin pojan Eelin silmät kirkastuvat kauhakuormaimen kyydissä.

Ruovedellä tilaa ja vapautta

Array

Pohjois-Pirkanmaalla sijaitseva Ruovesi on Saku Leinosen mukaan ilmapiiriltään ja yrittäjäystävällisyytensä ansiosta hyvä paikka harjoittaa liiketoimintaa.

”Ruovedellä, sekä alueen muissa kunnissa, on yrittäjien kesken erittäin hyvä yhteishenki ja alueella selvästi ymmärretään järkevän yhteistyön merkitys. Samalla täytyy antaa kiitosta myös Ruoveden kunnalle, jossa selvästi arvostetaan alueen vahvaa yrittäjäperinnettä ja pidetään pyörät pyörimässä turhaa byrokratiaa välttelemällä.”

”Järvirikkaan alueemme erikoispiirre on myös suuri kesäasukkaiden määrä, mikä luonnollisesti näkyy myös yritystoiminnassamme. Olemme mukana esimerkiksi mökkiläisten projekteissa niin kuljetusten, viherrakentamisen kuin maarakennusten urakoinnissa, ja erityisesti vesistötöiden määrä on suuressa kasvussa. Hankkimamme kymmenen tonnin proomu on osoittautunut hyväksi investoinniksi, ja niin mökkiläisten kuin sähköyhtiöiden urakat työllistävät meitä kautta maan”, lisää Saku Leinonen.

Laadukas konekanta, tehokkaat menetelmät

Kone- ja Kuljetus Leinoselle urakoinnin korkeatasoisuus on aina ollut tärkeää, ja ammattitaidon lisäksi lopputulos varmistetaan nykyaikaisella kalustolla.

”Urakoimme neljällä pyöräkuormaimella, kolmella kaivukoneella sekä viidellä kuorma-autolla ja panostamme koneiden tehokkuuteen ja luotettavuuteen. Seuraamme jatkuvasti työmenetelmien kehitystä ja esimerkiksi auraustöissä olemme siipilumikauhan käytön edelläkävijöitä. Meillä on ollut omavalmisteisia siipikauhoja käytössä hyvillä tuloksilla jo 80-luvulta ja viime syksynä päätimme investoida järeän siipikauhan hankintaan raskaisiin auraustehtäviin. Selvitimme alan tarjontaa ja Aweko Ky:n edustaman Drivexin ominaisuudet ja tekniset yksityiskohdat tekivät valinnasta helppoa”, Saku korostaa.

Drivex vastannut odotuksiin

Drivex KS2750 -siipilumikauha saapui Ruovedelle ja sillä urakoinnista on vastannut Leevi Leinonen.

” Volvo L60G -pyöräkuormain soveltuu mainiosti siivet levitettyinä kokonaisleveydeltään miltei viiden metrin kauhan käyttämiseen. Siipien joustavat terät takaavat hyvän työn jäljen epätasaisissakin maastoissa ja shokkiventtiilit sekä paineakku tuovat turvaa ja kestävyyttä kaikkiin tilanteisiin. Hardox-terät sekä kynsihuulilevyt purevat puolestaan kovaankin polanteeseen, ja siipien tarkka säädettävyys auttaa esimerkiksi pyöräteiden kivetysten huomioinnissa”, kertoo Leevi Leinonen.

”Drivex on myös materiaalivalinnoiltaan laadukas ja luotan sen elinkaaren pituuteen jopa todella isojen isäntäkoneiden edessä. Noin sadan käyttötunnin aikana ei lastentauteja ole ilmennyt ja kauha on suoriutunut moitteitta urakoinnista. Kaiken kaikkiaan Drivex-kauhassa sulavuus ja jämäkkyys yhdistyvät saumattomasti helppokäyttöisyyteen”, Leevi tiivistää.

Laatutuotteet Awekolta

Aweko on pälkäneläisen, 40 vuotta konealalla toimineen Atle Westmanin luotsaama vuonna 2001 perustettu yritys, joka on tunnettu korkealuokkaisten tuotteiden maahantuonnista ja myynnistä.

”Ruotsalaisen Drivex-tuoteperheen lisäksi tuomme maahan työvälineitä ympärivuotiseen käyttöön. Tarjontaan kuuluvat esimerkiksi ABL-työvälineet pyöräkuormaimiin ja kaivukoneisiin, sekä MittX-lisävalokaaret maarakennuskoneisiin ja traktoreihin. Valikoimamme muokkautuu jatkuvasti alan teknisen kehityksen sekä kysynnän kautta, ja asiakaskuntamme voi olla aina varma tuotteidemme laadukkuudesta. Awekolla onkin erinomaiset yhteydet suoraan valmistajiin, ja esimerkiksi Drivexin kohdalla suomalaisilta loppukäyttäjiltä saatu arvokas palaute otetaan tarkasti huomioon ja uusia teknisiä ratkaisuja kehitetään todella ripeään tahtiin”, päättää Westman.

Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.
OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.