Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Maxus e-Deliver 3 Cargo Van LWB 52,5 kWh. - Syntynyt sähköiseksi - Article - Nettikone

Maxus e-Deliver 3 Cargo Van LWB 52,5 kWh. - Syntynyt sähköiseksi

Sähköajoneuvojen suosion kasvaessa monesta automallista rakennetaan oma sähköversio, mikä tarkoittaa enemmän tai vähemmän kompromissien tekemistä.

Maxus e-Deliver on jo alun perin suunniteltu sähköajoneuvoksi, mikä takaa energiatehokkuuden ja hyötykuorman maksimoinnin. Maxus e-Deliver 3 -pakettiauto tarjoaakin parhaimmillaan yli kuuden kuution tavaratilan sekä tehokkaan 52,5 kWh:n akkukapasiteetin yli 300 kilometrin toimintamatkalla.

Maxus-tuotteiden takana on kiinalainen Saic Motor Corporation, joka valmistaa vuosittain noin seitsemän miljoonaa ajoneuvoa maailman markkinoille. Suomen maahantuonnista vastaa RSA Suomi ja myynti sekä jälkimarkkinointi hoidetaan Delta Auton ja Rotatorin verkostojen kautta.

Valinnanvaraa tarjolla

Array

Maxus saapuu tavara-automarkkinoille kahden tuotteen voimin ja nyt esiteltävän e-Deliver 3:n seuraan liittyy lähiaikoina vielä luokkaa suurempi e-Deliver 9. Kumpikin malli on räätälöitävissä tarkoin ja tarjolla on kymmenen eri versiota tilavuuksien sekä akkukapasiteettien mukaan. e-Deliver 3 on hankittavissa 4,8 tai 6,3 kuutiometrin tavaratilalla ja akkukapasiteetin vaihtoehdot ovat 35 sekä 52,5 kilowattituntia. Maxuksen kokemus sähköajoneuvoissa konkretisoituu myös takuussa, joka akustossa on hulppea kahdeksan vuotta tai 160 000 kilometriä. Kantavuus vaihtelee malleittain 860 ja 1 000 kilon välillä, hevosvoimia löytyy 122 kappaletta ja vääntömomentti on 225 newtonmetriä.

Kattava vakiovarustelu

Monella merkillä auton valinnan jälkeen ruksaillaan pitkää ja arvokasta lisävarusteluetteloa, mutta Maxus on ratkaissut tilanteen sisältämällä lähes kaiken tarvittavan peruspakettiin. Varusteita on niin turvallisuuteen, mukavuuteen, käytettävyyteen kuin ulkonäköön ja kattaus on ainakin tavara-autolle hyvinkin riittävä. Vakiona saa esimerkiksi varkaudenestojärjestelmän, rengaspainemittarit, peruutuskameran, ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen, kosketusnäytön sekä nopeudenrajoittimen.

Lisävarusteita on tarjolla lähinnä käytön helpottamiseen ja saatavana on esimerkiksi istuinsuojia, vetokoukku, kattoteline, työkalutaulu sekä vedenpitävä vanerilattia.

Latausta ja liikkeelle

Maxus e-Deliver 3 ladataan keulan Maxus-logon takana olevasta latausliittimestä. Isomman 52,5 kWh:n akun lataus täyteen kestää 7,2 kW:n laturilla noin kahdeksan tuntia, kun taas pienempi 35 kWh:n akku täyttyy noin kuudessa tunnissa. Pikalaturin avulla tehtävästä suoriutuu noin kolmessa vartissa, mikä on erityisesti jakelutehtävissä mukavan reipas tahti.

Ohjaamo on pakettiautoluokan perustasoa ja kiitosta ansaitsevat monitoimiohjauspyörä sekä näytön kameran terävyys. Puutteina korostuu säilytystilojen niukkuus sekä hieman sekava lämmitysmekanismi.

Tien päällä Maxus muistuttaa sähköauton parhaista puolista. Kulku on hiljaista rengasmelun ollessa hyvin maltillista ja moottoritienopeudessakin keskustelu onnistuu ääntä korottamatta. Kiihtyvyys on sähköautoille tyypillistä ja liikennevaloissa voi halutessaan jättää muut kuin seisomaan. Ajotapa vaikuttaa luonnollisesti eniten kulutukseen, mutta maltillisella ajotavalla luvattuihin toimintamatkoihin pääsee ainakin kesäkeleillä. Valittavissa on taloudellinen eco-ajotila ja lisämatkaa tuo myös jarrutusenergian talteenotto.

Houkutteleva hinnoittelu

Maxus e-Deliver 3:n hinnoittelu alkaa reilusta 36 000 eurosta ja koeajettu 6,3 kuution versio 52,5 kWh:n akulla irtoaa omaksi noin 45 000 eurolla. Hintaluokka vastaa muita edullisimpia sähköpakettiautomalleja, ja huomioon kannattaa ottaa ehdottomasti myös Maxuksen tuotannon laajuus, kokemus sähköajoneuvoista sekä kattava takuu. Maxuksen sähköpakettiautojen myynnin maassamme hoitaa paremmin maarakennusalalta tunnettu Rotator Oy, jonka vankka maine tuo vielä yhden varmistavan tekijän sähköauton hankintaan.

Tapani Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?