Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Nosturihistoriallinen Seura ry vaalii nostureiden historiaa

Play video

Yksi kevään Maxpon mielenkiintoisista tutustumiskohteista oli Nosturihistoriallinen Seura ry:n, Veteraanikuorma-autoseura ry:n ja Suomen Maansiirtokoneiden Liitto ry:n yhteisosasto.

Nosturihistoriallinen Seura ry perustettiin kaksi vuotta sitten tarkoituksenaan kerätä yhteen vanhojen nostureiden harrastajat sekä myös koota vanhoja valokuvia, esitteitä ja muutakin materiaalia kaiken kansan ja etenkin tulevien sukupolvien nähtäville. Tässä oivana apuna toimii jatkuvasti suosiotaan kasvattavat seuran Facebook-sivut osoitteessa:

www.facebook.com/groups/nosturihistoriallinenseura.

”Pitkän linjan nosturiyrittäjä ja Lokomo-tuntija Erkki Metsäranta otti yhteyttä vuonna 2019 ja esitti toiveen nosturikerhon perustamisesta. Toinen Lokomo-mies eli Taisto Rintamaakin innostui asiasta. Saimme mukaan myös Ari Perttilän ja neljästään päätimme Nosturihistoriallisen Seuran perustamisesta”, kertoo seuran puheenjohtaja Mika Hovinen.

”Nyt esiinnymme messuilla ensi kertaa yhdessä muiden kone- ja autoperinteitä kunnioittavien seurojen kanssa. Teemme yhteistyötä ja luomme synergiaa, sillä kaikkien kolmen seuran tavoitteet ovat kutakuinkin yhteneväiset eli vaalia ja tallentaa suomalaisen konetyön ja eri kone- ja automerkkien historiaa”, jatkaa Hovinen.

Seuran perustamiselle alkupotkun antanut Erkki Metsäranta (76 v.) oli tuonut Maxpoon edelleen työkeikkaa tekevän Lokomo A351 NS -mobiilinosturinsa. Tottunein käsin Erkki sompaili sillä myös työnäytöksiä.

Erkin Lokomo on 44 vuoden ikäinen ja mies on pitänyt sen täydessä iskussa. Aiemmin Lokomollakin testikuljettajana ja huoltohommissa työskennellyt Erkki kertoo tekevänsä kaikki remontit koneeseen itse. Hallilla on myös toinen samanmoinen nosturi, josta saa varaosia tarvittaessa.

”Juuri äskettäin olin omalla nosturilla keikalla vaihtamassa 100 tonnin Lokomoon puomin nostosylinterin alapään laakerin. Vuosien mittaan on kertynyt niksi jos toinenkin kaikenlaisiin remonttihommiin”, virnistää Metsäranta.

Erkin Lokomo voidaan varustaa myös sorakahmarilla. Sillä saadaan rakennustyömaalla hiekka tai murske siirrettyä lähes 30 metriin.

Eikä hyvissä voimissa oleva mies vielä edes harkitse keikkahommien jättämistä.

”Kun jatkuvasti kysellään töihin, niin eihän sitä malta keinutuoliin siirtyä.”

Kirja tekeillä

Array

Vaikka Nosturihistoriallinen Seura kerää tietoutta kaikista nosturimerkeistä, ovat Suomessa valmistetut Lokomot erityisesti sydäntä lähellä. Facebook-sivuillakin juuri tämä aikanaan Tampereella valmistettu nosturimerkki on eniten edustettuna.

”Teemme parhaillaan kirjaa Lokomosta, sen historiasta ja käyttäjistä. Kuvia on kerääntynyt jo useita satoja ja lisää löytyy koko ajan. Arviolta noin 100 Lokomoa on Suomessa vielä jonkinlaisessa työkäytössä, osa pihakoneina, osa vähän aktiivisemmin töissä. Lokomot rakennettiin aikanaan kestämään ainakin isältä pojanpojalle. Lokomoista kertynyt materiaali siis jalostuu kirjaksi, jota kirjoitetaan parhaillaan”, lopettaa Hovinen.

Tässä ainutlaatuisessa hakuteoksessa on määrä käsitellä kaikki Lokomo-mallit 1960-luvun ensimmäisistä prototyypeistä aina viimeisiin 1990-luvulla valmistuneisiin Hoist-nostureihin saakka. Myös vanhaa autenttista kaitafilmiä digitoidaan esityskuntoon. Noin tunnin video tullaan liittämään osaksi historiakirjaa.

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.