Catin minikaivukoneperhe täydentyy

Katso video

Caterpillar on uudistanut neljän ja viiden tonnin minikaivukonemalleja Cat® 304 ja Cat 305.

Catin uutuudet ovat viimeiset uuteen minikaivukoneperheeseen 1,5-10 tonnia. Nyt koko sarja on tekniseltä toteutukseltaan ja hallinnaltaan yhteneväinen. 304 ja 305 ovat saaneet lisää tehoa muun muassa hydrauliikkaan ja sitä kautta murto- ja kaivuvoimat ovat aiempaa suuremmat. Valmistajan ilmoittamat tarkat työpainot ohjaamollisille koneille ovat 5 095 ja 5 754 kilogrammaa.

Cat 304 on peräti 254 millimetriä kapeampi kuin edellinen samankokoinen malli 304 E2. Telasta telaan mitattu kokonaisleveys on nyt 1 700 millimetriä. Cat 305 antaa nyt lähes 10 prosenttia enemmän tehoa kuin edeltäjänsä 305 E2. Tämä tuntuu kaivettaessa, sillä voimaa on valmistajan mukaan tullut roimasti lisää. Maksimi kaivusyvyys on kasvanut 140 millimetriä lisää olleen nyt 3 420 millimetriä (valmistajan vakiokauha). Myös tämä viiden tonnin malli on kapeampi kuin aiemmin eli kokonaisleveys on 1 980 millimetriä.

Molempiin malleihin saa nyt 45 astetta oikealle ja vasemmalle kääntyvän puskulevyn. Caterpillarin minikaivukonehallinnassa oikealla kaivuvivulla voi hallita puskulevyä ja samalla ohjata vasemmalla vivulla. Tämä ominaisuus on tuoreimpaan minikaivukoneperheeseen kehitetty erikoisominaisuus. Toki perinteiset ajovivut ja jalkapolkimetkin ohjaamossa on. Kuljettaja voi vaihtaa ajotapaa näiden kahden välillä omien mieltymyksiensä tai työtehtävän mukaan.

Moottorina molemmissa on Stage V -yhteensopiva Cat C1.7 ja teholukemakin on sama eli 33,6 kilowattia. Vakiona on automaattinen tyhjäkäynnille pudotus sekä moottorin sammutus. Hydrauliikka on kuormantunteva. Tehdas varustelee asiakkaan haluamat lisähydrauliikan ulosotot puomin päähän.

Lue lisää Catin minikaivukoneista: Koeajossa Cat 301.8 – uutta ajattelua

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

 

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.