Catin minikaivukoneperhe täydentyy

Play video

Caterpillar on uudistanut neljän ja viiden tonnin minikaivukonemalleja Cat® 304 ja Cat 305.

Catin uutuudet ovat viimeiset uuteen minikaivukoneperheeseen 1,5-10 tonnia. Nyt koko sarja on tekniseltä toteutukseltaan ja hallinnaltaan yhteneväinen. 304 ja 305 ovat saaneet lisää tehoa muun muassa hydrauliikkaan ja sitä kautta murto- ja kaivuvoimat ovat aiempaa suuremmat. Valmistajan ilmoittamat tarkat työpainot ohjaamollisille koneille ovat 5 095 ja 5 754 kilogrammaa.

Cat 304 on peräti 254 millimetriä kapeampi kuin edellinen samankokoinen malli 304 E2. Telasta telaan mitattu kokonaisleveys on nyt 1 700 millimetriä. Cat 305 antaa nyt lähes 10 prosenttia enemmän tehoa kuin edeltäjänsä 305 E2. Tämä tuntuu kaivettaessa, sillä voimaa on valmistajan mukaan tullut roimasti lisää. Maksimi kaivusyvyys on kasvanut 140 millimetriä lisää olleen nyt 3 420 millimetriä (valmistajan vakiokauha). Myös tämä viiden tonnin malli on kapeampi kuin aiemmin eli kokonaisleveys on 1 980 millimetriä.

Molempiin malleihin saa nyt 45 astetta oikealle ja vasemmalle kääntyvän puskulevyn. Caterpillarin minikaivukonehallinnassa oikealla kaivuvivulla voi hallita puskulevyä ja samalla ohjata vasemmalla vivulla. Tämä ominaisuus on tuoreimpaan minikaivukoneperheeseen kehitetty erikoisominaisuus. Toki perinteiset ajovivut ja jalkapolkimetkin ohjaamossa on. Kuljettaja voi vaihtaa ajotapaa näiden kahden välillä omien mieltymyksiensä tai työtehtävän mukaan.

Moottorina molemmissa on Stage V -yhteensopiva Cat C1.7 ja teholukemakin on sama eli 33,6 kilowattia. Vakiona on automaattinen tyhjäkäynnille pudotus sekä moottorin sammutus. Hydrauliikka on kuormantunteva. Tehdas varustelee asiakkaan haluamat lisähydrauliikan ulosotot puomin päähän.

Lue lisää Catin minikaivukoneista: Koeajossa Cat 301.8 – uutta ajattelua

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.