Uudet Cat-pyöräkuormaajat 5–6 tonnin painoluokkiin

Caterpillar on esitellyt kolme uutta kompaktia runko-ohjattua M-sarjan pyöräkuormaajaa..

Moottorina on nyt Cat C2.8, jonka 13 prosenttia kasvanut vääntö on edesauttamassa vetokykyä ja kuormauksen tehokkuutta. Päästöluokka on Stage V. Edellisestä mallisarjasta lievästi nousseissa työpainoissa on eri malleissa pieni eroavaisuus.

Caterpillarin mukaan kompaktit pyöräkuormaajat tarjoavat kuljettajalle saman käyttömukavuuden ja työympäristön kuin suuremmatkin Cat-perheen jäsenet. Koneiden rakenteisiin ja hydrauliikkaan sekä ohjaamoon on tehty valmistajan mukaan suurimmat muutokset vanhoihin malleihin verrattuna.

Voimansiirron tehoa on sitäkin kasvatettu eli tunkeutuminen kasaan käy näin entistä vaivattomammin. Valmistajan ilmoittama maksimi nopeus on nostettu lukemaan 40 kilometriä tunnissa (ennen 35 km/h). Paineistettu ohjaamo on täysin uusi. Lattiapolkimia on hieman korotettu ja kaksi ovea on säilytetty puhtaanapidon helpottamiseksi. Sivupeilit ovat aiempaa suuremmat.

Lisävarusteena saa myös paraboliset ja sähkölämmitteiset sivupeilit, jotka tarjoavat laajemman näköalan taakse. Erillisen näytön tarjoavat kamerat saa niin taakse- kuin eteenpäinkin näyttäviksi. Etu- ja takalasi ovat tehty yhdestä palasta, jolloin pyyhkimien pyyhkäisyala on entistä laajempi. Erilaisia istuimia on valittavana useita aina lämmitettyihin ja ilmastoituihin vaihtoehtoihin saakka.

Kuormaimen hallintavivusta vaihdetaan ajosuuntaa, säädetään ajonopeutta, ohjataan lisähydrauliikkaa sekä tasauspyörästön lukkoa. Kuljettaja voi kuormata käsiä joystickistä irroittamatta. Kick-out toiminto on nyt ohjelmoitavissa omien mieltymysten mukaan ohjaamon näytöltä. Kuormaajan tärinöitä ja sylinterien vaimennuksia on tehostettu kuljettajan mukavuuden parantamiseksi.

Ohjaamon näyttö on uutta sukupolvea. Sen kautta kuljettaja voi säätää monipuolisesti esimerkiksi hydrostaattisen voimansiirron vastetta ja reagointinopeutta. Automaattinen tyhjäkäynnille pudotus on tietenkin vakiovaruste.

Kaikkien M-sarjalaisten polttoainesäiliöiden kokoa on kasvatettu eli mallissa 906 30 prosenttia ja kahdessa muussa 12 prosenttia. Jäähdyttimen siivet voidaan laittaa pyörimään nyt myös toiseen suuntaan pölyjen ulos puhaltamiseksi. Kuljettaja voi erillisen painikkeen avulla asettaa sen toimimaan automaattisesti tietyin väliajoin tai hetkellisesti. Automaattitilassa siipien pyörintäsuunta vaihtuu tehdasasennuksena 10 minuutin välein 10 sekunniksi. Näitä aikoja voidaan säätää monitorin kautta

Mallista 908 on saatavana nyt myös high-lift versio. Caterpillar on ajatellut sille löytyvän oma käyttökuntansa maataloudesta sekä kierrätyksestä ja jätteiden käsittelystä. Ledvalot on saatavana niin ajo- kuin työvaloiksi. Ajovaloissa olevat vastukset sulattavat nopeasti niille kertyvän lumen ja jään parantaen näin turvallisuutta talvisissa ja pimeissä olosuhteissa työskenneltäessä.

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.