Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.

Tuhannes täyssähkökäyttöinen JCB

JCB:n kokoopanolinjalla (Cheadle,Staffordshire) koettiin joulun alla juhlallinen hetki, kun täyssähkökäyttöinen JCB 19C-1E järjestysnumerolla 1000 valmistui.

Koneen sarjavalmistus alkoi vuonna 2019 ja sen jälkeen kysyntä on ollut kasvussa koko ajan. JCB on yksi ensimmäisistä valmistajista, joka on saanut sarjatuotantoon saakka akuista voimaansa ottavia maarakennuskoneita.

”Tänään olemme iloisia siitä, että täyssähkökäyttöinen minikaivukoneemme on saavuttanut näin suuren suosion maailmalla. Etenkin Pohjois-Amerikkaan, Ranskaan ja tänne Iso-Britanniaan sitä on myyty paljon. Kysyntä tämäntyyppisille koneille on kasvussa ja niitä käytetään enenevissä määrin etenkin urbaanissa ympäristössä”, sanoo JCB:n hallituksen puheenjohtaja Lordi Bamford.

Myös Norjassa ja Tanskassa on konetyypin kysyntä ollut hyvää.

Valmistajan mukaan JCB 19C-1E on melutasoltaan viisi kertaa hiljaisempi kuin vastaava dieselversio. Akkujen lataus onnistuu pikalatauslaitteella alle kahdessa tunnissa lähes tyhjästä täyteen ja sillä voidaan työskennellä koko työpäivä, etenkin jos taukojen aikana voi ladata hieman lisää poweria peltien alle.

JCB:n mukaan konetyyppi on otettu erityisen hyvin vastaan yhtiöissä, jotka työskentelevät sisätiloissa. Suosittu sen on myös ulkoalueilla, jossa pakokaasujen päästämistä ympäristöön ei katsota hyvällä. Täyssähkökäyttöistä JCB:tä hyödynnetään edellä mainittujen kohteiden lisäksi paljon myös tehtaissa, tunneleissa, kellareissa ym.

JCB 19C-1E on saarivaltakunnassa palkittu pariinkin otteeseen. Vuonna 2019 Royal Automobile Club palkitsi JCB:n ja minikaivukoneen erinomaisesta teknisestä saavutuksesta. Seuraavana vuonna Royal Academy of Engineering myönsi koneelle sen teknisistä ansioista MacRobert-palkinnon, joka on aiemmin annettu esimerkiksi Rolls-Roycen Pegasus-moottorille sekä Harrier-hävittäjälle.

Konepörssi koeajoi JCB 19C-1E:n vuonna 2019. Lue koeajojuttu tästä.

Olli Päiviö
Olli Päiviö Yli 30 vuotta maarakennusalan toimittajana työskennellyt Olli Päiviö on Konepörssi-lehden työkonepuolen toimituspäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus maarakennusalasta, sen työmenetelmistä sekä erilaisista koneista ja laitteista. Artikkelituotannon lisäksi valokuvaus sekä videotuotanto kuuluvat toimenkuvaan.

Kommentit

OK
  • Rekisteröityminen
   kannattaa!

   Pyyhkäise, niin teidät miksi
  • Sama tunnus käy kaikkiin Alma Ajo -palveluihin.

  • Suosikkilistasi pysyy
   ajantasalla joka laitteessa.

  • Saat samat hakuagentit
   käyttöön kaikkialla.

  Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

   

   

  ,

  , cm3, kW

   /3 
  .

  Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

  Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

  Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

  TAI

   

  Kirjaudu sisään

  Näytä

  Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

  Haluatko poistaa kuvan?

   

  Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.