Yksi vannesahojen täkäläisistä käyttäjistä on Falkberg Jordbruk, joka maahantuo amerikkalaisen Wood-Mizerin tukkivannesahoja. Falkberg hankki ensimmäisen sahan omaan käyttöönsä, maahantuonti muille sahureille käynnistyi yrityksen markkinointipäällikkö Kati Blackbournen mukaan puolivahingossa. Nyt sahoja on myyty Suomen markkinoille noin 800 kappaletta.
Blackbournen mukaan kevyen vannesahan olennaisia valtteja ovat laitteiden siirrettävyys, pieni tehontarve ja ohuesta terästä johtuva vähäinen materiaalihukka. Sahat soveltuvat hyvin myös ylijäreiden tyvitukkien ja erikoispuiden sahaukseen. Vannesahalla sahattaessa on mahdollista käyttää samalla monenlaisia sahaustapoja kuten tuppeensahausta ja kvarttisahausta.
Blackbournen mukaan kysyntää on riittänyt myös pienille ”kotitarvemalleille”, joilla tukkeja sahataan usein satunnaisesti ja pieniä määriä omistajan omaan käyttöön. Esimerkkeinä tällaisista sahureista hän mainitsee metsänomistajat, puusepät, veneentekijät, korjaus- ja hirsirakentajat.
Viimeksimainituista monia on motivoinut oman sahan hankintaan mahdollisuus varmistaa pelkan laatu.
-Vannesahalla pelkan mitta ja muoto saadaan pysymään tarkasti oikeana koska tukki pysyy tällöin paikoillaan terän liikkuessa, toisin kuin sirkkelisahauksessa.
Puusepillä omatoimisahaukseen kannustaa usein mahdollisuus tuottaa omaan käyttöön huippuluokan puutavaraa. Raaka-aineeksi kelpaa voi monessa työssä kelvata vain tukin paras osa eli arvokas tyvipuu. Ilman omaa sahausta tämän metsästäminen puutavaran bulkkivirrasta voi olla työlästä.
Joskus puuseppiä voivat kiinnostaa myös vähemmän käytetyt puulajit kuten esimerkiksi leppä tai haapa.
-Mahdollisuus omaan sahaukseen helpottaa tällöin tuntuvasti raaka-aineen hankintaa.
Harrastajat ja puukauppiaat asiakkaina
Blackbourne kertoo osan asiakaskunnastaan koostuvan myös puurakentamisen ja nikkaroinin harrastelijoista, jotka sahaavat tavaraa omiin projekteihinsa. Tämä väki on tyypillisesti kiinnostunut edullisemmista malleista, joihin sisältyy vähemmän hydrauliikkaa ja elektroniikkaa.
Asiakaskunnasta löytyy myös puutavaran vientikauppaa harjoittavia sahureita. Nämä vientiyritykset ovat tyypillisesti muutaman työntekijän firmoja, jotka vievät pienehköjä erikoistavaraeriä.
-Vannesahalla voidaan esimerkiksi pelkata tukkeja ja tehdä näistä pienempiä kappaleita, jotka mahtuvat muihin työstökoneisiin.