Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.

Kaikki tarvittava vaihtolavakuljetuksiin

Play video

Tommi Laurinahon luotsaama LCT on määrätietoisesti kehittänyt liiketoimintansa sellaiseksi, että kuljetuskaluston tarvitsija saa yhdestä paikasta kaiken tarvitsemansa täsmälleen tarpeisiin räätälöitynä.

Jo parkanolaisen Laurinaho-Yhtiöt Oy:n markkinointinimi Laurinaho Custom Trailers (LCT) viittaa vahvasti siihen, että kuljetuskalustoa hankkiva yrittäjä saa tarvitsemansa kaluston kokonaisuudessaan tarkasti tarpeeseen räätälöitynä yhdestä paikasta. Myös vaihtolavakuljetuksiin.

”Voimme toimittaa vaihtolava-auton halutunlaisella alustalla. Itse tuomme maahan Unilift-koukkulaitetta, mutta kaikkia muitakin merkkejä saa meidän kauttamme, samoin nostureita. Lavat ja perävaunut teemme itse tarkasti räätälöityinä”, Tommi Laurinaho sanoo.

Arvaamaton maailmantilanne

Array

Tommi Laurinaho kertoo, että maailmalla yli kaksi vuotta jatkuneet poikkeukselliset olot ovat aiheuttaneet melkoisesti päänvaivaa päälirakenne- ja perävaunuvalmistajille.

”Tavallisen rakenneteräksen hinta on kahdessa vuodessa noussut jopa yli kolmikertaiseksi. Ero kulutusteräksen hintaan on kaventunut siinä määrin, että esimerkiksi lavaa ei kannata tavallisesta teräksestä tehdä.”

Vaikka kustannukset ovatkin nousseet, ovat kuljetusyrittäjät Laurinahon mukaan tietoisia siitä, että investointeja ei voi loputtomiin lykätä. Turvallisuustilanteen muutos Euroopassa aiheutti uuden kysynnän hiljentymisen juuri, kun pandemiasta oltiin toipumassa.

”Meillä on silti suhteellisen hyvä työllisyystilanne. Vielä kuitenkin on tuotantokapasiteettia tälle vuodelle. Materiaaliakin on varastossa viiteentoista lavaan. Itse asiassa terästä on jo taas saanut aiempaa paremmin. Hinta vain on ollut haaste”, Laurinaho summaa tilannetta.

Optimointi on tärkeää

Turhien kustannusten välttämiseksi uusi kuljetuskalusto tulisi optimoida aiottuun tehtäväänsä mahdollisimman tarkasti.

”Uutta autoa hankittaessa pitäisi päällirakentajan olla alusta asti hankintaprosessissa mukana. Yhä edelleen teemme usein muutostöitä alustaan, vaikka auto olisi voitu tehdä jo tuotannossa alkujaan oikeanlaisin määrityksin ilman lisähintaa. Siitä koituu vain kustannuksia ja viivytyksiä”, Tommi Laurinaho harmittelee.

Optimointi on tietysti paljon muutakin, kuin vain oikeanlaisen alustan valintaa. LCT:llä yhdistelmän kuormatilat ja perävaunut mitoitetaan tarkasti yhteensopiviksi ja säädökset täyttäviksi. Useista peitto- ja takalaitavaihtoehdoista kuormatiloihin voidaan valita parhaiten sopivat turvalliset ja ergonomiset ratkaisut. Myös materiaalit valitaan optimaalisiksi.

”Teräksisessä lavassa ainut tapa pudottaa omapainoa kestävyydestä tinkimättä on käyttää Hardox 500 TUFF -terästä. Sitä käyttämällä materiaalivahvuutta voidaan pienentää noin millimetrillä tavanomaisiin teräksiin verrattuna. Paino kevenee joitakin satoja kiloja, riippuen tietysti minkälaisesta lavasta on kyse.”

Varaosia verkkokaupasta

LCT on johdonmukaisesti kehittänyt varaosatoimintojaan. Myös tällä saralla varasto on laaja ja monipuolinen jo yksistään siksi, että huollot ja korjaukset kuuluvat oleellisena osana LCT:n palveluvalikoimaan.

”Verkkokauppa on auki kaikkina aikoina, ja sieltä voi tilata tuotteita päällirakenteisiin ja perävaunuihin liittyviä varaosia ja tarvikkeita. Aimon aarteet -osiosta voi tehdä hyviä löytöjä”, Tommi Laurinaho sanoo lopuksi.

Jussi Mikkola
Jussi Mikkola on Konepörssi-lehden toimituspäällikkö, joka on työskennellyt erilaisissa tehtävissä liikenteen ja kuljetusten parissa lähes 30 vuoden ajan. Uusi teknologia kiinnostaa siinä missä perinteet ja alan historiakin.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Alma Ajo services.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

Sign-in

Show

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

 

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.